Vágólapra másolva!
Bár a Ferrari tehetségkutató programjának tagja, állítólag nincs jogi akadálya, hogy máshová szerződjön, és a McLaren már fel is vette vele a kapcsolatot.

Újabb fordulatot vett a Forma-1 őrült szezonja, amikor brit lapok megszellőztették, hogy a Lewis Hamilton utódját kereső McLaren felvette a kapcsolatot Sergio Pérez menedzsmentjével.

Pérez a rivális Ferrari tehetségkutató programjának tagja, de a maranellói cég igazgatója, Luca di Montezemolo nemrégiben kijelentette, hogy még túl tapasztalatlan, ezért nem foglalhatja el Felipe Massa pilótaülését. A The Times szerint azonban "nincs jogi akadálya", hogy a McLarenhez igazoljon, a csapatnak pedig jól jönne a mexikói versenyző szponzorának, a Telmexnek a támogatása, amikor a Vodafone távozásáról pletykálnak. A Daily Mail is úgy tudja, a McLaren már megkereste Pérezt.

Ám Peter Sauber a svájci Blick hasábjain vezetett rovatában kijelentette, hogy mindez csak az ilyenkor megszokott őrült szezonban szokásos, jórészt megalapozatlan találgatás. "Az újságírók őrült fantáziája hajlamos elszállni" - mondta. "A mi részünkről nem merült fel semmi újdonság. A helyzet hetek óta változatlan, és egyáltalán nem sürget az idő. Bejelentjük, hogy kik lesznek a versenyzőink 2013-ban, amint eljön az ideje. Nincs semmiféle határidő. Ráadásul óriási az érdeklődés a csapatunk iránt."

Forrás: Sauber

A Sauber már 100 pontot szerzett az első tizenhárom verseny alatt, míg tavaly az egész szezonban csak 44-et, és ezúttal az év közbeni fejlesztések terén sem maradt le, ami korábban a csapat gyenge pontjának számított. Egyes hírek szerint a japán Kamui Kobajasi aggódhat is az állásáért, mert a jelenleg a Marussiánál versenyző Charles Pic erősebb szponzori hátterének köszönhetően kitúrhatja őt a helyéről.

Közben egy Simon Fullerhez, Hamilton menedzseréhez közel álló forrás a Telegraph-nak azt állította, a brit sztárt senki nem kényszeríti, hogy akarata ellenére a Mercedeshez igazoljon. Fuller "azt szeretné, ha Lewis minél sikeresebb lenne a pályán, mert így lehet sikeres a pályán kívül is. De még bőven van ideje" - mondta. "A döntést egyedül Lewisnak kell meghoznia."

Hamilton jelenlegi gázsiját a McLarennél 15 millió fontra becsülik, a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt azonban 2013-tól csak 10 milliót akartak fizetni neki évente. A tárgyalások során ezt sikerült 11 millióra felalkudnia, ám ez továbbra is alig fele annak a 60 milliónak, amit állítólag a Mercedes ígért neki a következő három évre. Igaz, ez az összeg az istálló viszonylag szerény költségvetéséhez képest eltúlzottnak tűnik.

Hamilton, aki 37 pontos lemaradással üldözi Fernando Alonsót az összetettben, sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó a jövőjével kapcsolatos találgatásokat. A Reutersnek a hétvégén csak annyit mondott: "13 éves korom óta ehhez a csapathoz tartozom, és 2009 óta rendkívül keményen dolgoztunk együtt, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Most remélhetőleg olyan helyzetbe kerültünk, hogy ez sikerülhet végre. Ezért az a legfontosabb, hogy ne vonja el a figyelmemet a versenyzéstől az a sok marhaság, amit híresztelnek rólam."