Vágólapra másolva!
A Bild úgy tudja, a Mercedes és Michael Schumacher is folytatná az együttműködést, csak a szerződés részleteiben nem sikerült még megegyezniük. Lewis Hamilton így Nico Rosberggel cserélhetne helyet.

A Forma-1-es sajtóban hetek óta a McLaren és a Mercedes 2013-as pilótafelállása a legnépszerűbb téma, hiszen Lewis Hamilton és Michael Schumacher jövője továbbra is bizonytalan. A múlt héten a BBC elemzőjeként dolgozó Eddie Jordan határozottan állította, hogy a hétszeres világbajnok az idény után visszavonul, helyére pedig Hamilton érkezik a Mercedeshez. Ennek ellentmond a Bild című német napilapban megjelent riport, amelyben az olvasható, hogy "teljes gőzzel" folynak a tárgyalások Schumacher hosszabbításáról.

A Bild szerint a Mercedes és Schumacher is úgy döntött, hogy 2013-ban folytatják az együttműködést, arról azonban még tárgyalnak, hogy milyen formában írják alá az új megállapodást. Az istálló állítólag csak 2013-ra kínálna új szerződést, míg a 43 éves Schumacher egy olyan opciót szeretne kiharcolni, melynek értelmében a következő idény végén ő maga dönthetne arról, hogy 2014-ben is folytatja-e a versenyzést. A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug továbbra sem hajlandó érdemben reagálni a híresztelésekre. "Még nem született meg a döntés, folytatjuk a tárgyalásokat" - jelentette ki.

Mivel Nico Rosbergnek már van szerződése 2013-ra, Schumacher hosszabbítása azt jelenthetné, hogy a Bild szerint évi 25 millió dollárt követelő Hamilton számára nincs hely a Mercedesnél. Egyes híresztelések szerint azonban Rosberg lehet az, aki elhagyja a csapatot, mégpedig a McLarentől távozó Hamiltonnal helyet cserélve.

Forrás: Mercedes

A Motorsport-Total.com spekuláció szerint pedig a Mercedes motorok is komoly szerephez juthatnak az ügyben: a német hírportálon megjelent tréfás rajzon Haug közli a McLaren csapatfőnökével, Martin Whitmarsh-sal: "Ha nincs Lewis, nincsenek motorok". A McLaren ugyanis a Mercedestől vásárolja az erőforrásait, így a német gyártó elméletileg nyomást gyakorolhat az istállóra.