Vágólapra másolva!
A spanyol élete legjobb döntésének tartja, hogy a 2007-es szezon után otthagyta a McLarent, és nem lepődne meg, ha most egykori csapattársa is követné a példáját.

Lewis Hamilton egyelőre nem döntötte el, hogy meghosszabbítja-e az idei év végén lejáró szerződését a McLarennel, vagy elfogadja az állítólag kedvezőbb anyagi feltételeket kínáló Mercedes ajánlatát. Míg sokak szerint maradnia kellene jelenlegi csapatánál, hiszen itt nagyobb esélye van a győzelemre, egyik legfőbb riválisa, Fernando Alonso nem lepődne meg, ha Hamilton az új kihívást választaná.

Alonso 2007-ben a brit csapattársaként versenyzett a McLarennél, az istállón belüli rivalizálás azonban annyira elmérgesedett, hogy - hároméves szerződése ellenére - már az idény végén otthagyta a csapatot, és visszatért korábbi munkaadójához, a Renault-hoz. Bár a következő két idényben esélye sem volt a világbajnoki címre, "élete legjobb döntésének" nevezte, hogy egy év után távozott. Az utóbbi időben úgy tűnt, Hamilton is hűvösebb viszonyba került a McLaren vezetőségével, így Alonso szerint nem meglepő, hogy ellenfele az átigazolást fontolgatja.

"Hamilton is fontolgatja ezt a lehetőséget, és nem értem, miért tartja mindenki lehetetlennek, hogy elhagyja a csapatot" - nyilatkozta egy spanyolországi sajtókonferencián. Szerinte Hamiltonnak azt is figyelembe kellene vennie, hogy a McLaren 1999 óta csak egyszer, 2008-ban tudott (éppen az ő révén) világbajnokságot nyerni. "A McLaren nagyszerű csapat, de 2008-ban is csak az utolsó verseny utolsó kanyarjában nyerték meg a bajnokságot - ezt leszámítva pedig sokat kell visszamennünk az időben a legutóbbi sikerükig."

Bár a McLarennél együtt töltött évükben gyakran volt nézeteltérésük, Alonso és Hamilton az utóbbi években tisztelettel beszélnek egymásról, gyakran méltatják a másik vezetési képességeit. "Már korábban is mondtam, hogy ő az egyetlen, aki a legjobb autó nélkül is képes győzelmet aratni" - nyilatkozta Alonso riválisáról, aki 37 pontos lemaradással a második helyen áll mögötte a bajnokságban. "A többiek csak akkor nyernek, ha elég jó az autójuk."

Forrás: Ferrari