Vágólapra másolva!
Az ausztrál versenyző szerint az elmúlt évtizedben összességében agresszívabbá váltak a pilóták, aminek okát abban látja, hogy könnyebb megúszni a baleseteket.

A Red Bull pilótája, Mark Webber kritizálta versenyzőtársait, amiért érzése szerint durvábbá vált a mezőny magatartása a pályán. "Valaki lehet agresszív és biztonságos, vagy agresszív és veszélyes" - jelentette ki a BBC-n vezetett blogjában. "A versenyzőknek muszáj felelősségteljesnek lennie. Az elmúlt tíz évben fokozódott az agresszivitás, mert a srácok tudják, hogy gyakran megúszhatják a baleseteket."

"A legjobbnak kell lennünk abban, amit csinálunk, bármilyen körülmények között, bármilyen pályán. A versenyzői etikettnek is el kell érnie ezt a szintet."

Webbernek nincs különösebb baja senkivel, de az ő figyelmét sem kerülte el, hogy két versenyző rendszeresen belekeveredik a vitatott szituációkba. "A legtöbb fiatal, aki érkezett, jól teljesített. Idén azonban Pastor Maldonadónak és Romain Grosjeannak volt több zűrje" - mondta.

Maldonado 2012-ben több alkalommal kapott rajtrácson történő hátrasorolást, Grosjean pedig a rajtoknál szokott bajba kerülni, a belgiumi baleset okozásáért pedig egy futamról el is tiltották.