Vágólapra másolva!
A francia a szezon második felében mindenképpen jobb eredményekre számít, több helyet is előrelépne a bajnokságban. Úgy véli, a dupla DRS segítségével nagyobb esélyük lesz a győzelemre.

A Lotus idén még egyetlen futamot sem tudott megnyerni, sokan mégis a világbajnokság egyik esélyesének tartják őket, elsősorban a bajnokság ötödik helyén álló Kimi Räikkönent. A csapat ugyanis egyre jobb formába lendül, a legutóbbi versenyen, a Hungaroringen mindkét versenyző a dobogóra állhatott, és Lewis Hamilton győzelmét is veszélyeztették. Bár Räikkönen hátránya 48 pont Fernando Alonsóhoz képest, a második helyen álló Mark Webbertől csak 8 pont választja el. Romain Grosjean 40 pontos hátránnyal követi csapattársát, arról azonban még korántsem mondott le, hogy javít a tabellán elfoglalt nyolcadik helyén.

"Egyszerre csak egy futamra koncentrálok" - nyilatkozta Grosjean a Lotus hivatalos honlapján, amikor a következő futamon alkalmazott taktikájáról kérdezték. "A bajnokság rendkívül szoros, Jenson (Buttont), Nico (Rosberget) és engem csupán két pont választ el egymástól. Nem látok rá okot, miért ne léphetnék előre. Örülök, hogy a nyári szünet előtt ismét fel tudtam állni a dobogóra, ráadásul most minden eddiginél nagyobb esélyünk van a győzelemre - a szezon második felében még jobb eredmények elérése a célunk."

Forrás: AFP

Mivel a következő futamokat két rendkívül gyors pályán, Spában és Monzában rendezik, a Lotus bízik benne, hogy immár élesben is be tudják vetni az eddig csupán a szabadedzéseken tesztelt dupla DRS-t. "Az elmúlt időszakban azon dolgoztunk, hogy Spában már mindenképpen be tudjuk vetni az új eszközt" - árulta el a technikai igazgató, James Allison. A Német és a Magyar Nagydíj pénteki edzésein Räikkönen körözött a módosított autóval, így Grosjean alig várja, hogy ő is megtapasztalja a dupla DRS előnyeit.

"Ha gyorsabbak leszünk vele, akkor természetesen már nagyon várom, hogy kipróbálhassam! Biztos vagyok benne, hogy javulunk a segítségével, különösen, ha a várakozásainknak megfelelően működik majd. Reméljük, tényleg akkora előnyt jelent majd, amekkorát szeretnénk" - jelentette ki.