Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülés szerint a következő igazgatótanácsi gyűlésen születik döntés arról, hogy milyen formában folytassák a kapcsolatot az istállóval. Lehet, hogy jelentősen csökkentik a támogatást.

A héten felröppent a pletyka, hogy a Mercedes nem ragaszkodik a Forma-1-es csapatához, ezért 2014-től jelentős mértékben csökkenteni fogják a támogatását, illetve kevésbé fognak belefolyni az irányításába. Az istállóból így félgyári csapat lenne, és a hírek szerint át is nevezhetik AMG F1-re.

A francia Auto Hebdo értesüléseit megerősítette az olasz Autosprint is, amely azt írja, hogy az ügyben az igazgatótanács következő ülésén hoznak majd döntést. A szaklap tudni véli, hogy a Mercedes a sikertelenség miatt készül csökkenteni a befolyását a csapatban, ugyanis amióta 2010-ben felvásárolták a Brawn GP-t, csak egyetlen győzelmet szereztek (Nico Rosberg révén, aki az idén Kínában nyert).

A vállalat részéről egyébként a Daimler elnöke kardoskodott leginkább az F1-es projekt mellett, azonban a hírek szerint Dieter Zetsche néhány hónap múlva leköszön majd posztjáról.

A Mercedes motorszállítói programját várhatóan nem fogja érinteni az esetleges váltás.