Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok nem ajánlja Vettelnek a Ferrarihoz szerződést, mivel az olasz csapat jelenleg Fernando Alonso birodalma. Stewart ugyanakkor dicséri a német versenyző életvitelét.

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Jackie Stewart méltatja Sebastian Vettelt, mert példaértékűnek tartja, hogy nem szállt el a sikerektől. "Normális életet él ahhoz képest, hogy a sport egyik legnagyobb alakja a világon" - közölte az ismert F1-es újságíró, James Allen blogjával. "Úgy gondolom, ez még hosszú évekig így marad."

"Lenyűgöző pilóta, egyértelműen ő volt a legérettebb 24 éves, akit valaha láttam a Forma-1-ben. Most 25, és nem hiszem, hogy ne ő lenne legérettebb az adott életkorban. Véleményem szerintem a lelki egyensúlya nagy szerepet játszik ebben. Rendkívül ritka, hogy valaki ilyen idősen ennyire jól uralja önmagát. Néha kitör belőle olyasmi, aminek nem kellene, de utána türtőzteti magát, mert tudja, hogy helytelen dolgot tett."

Vettel 2010-ben és 2011-ben hódította el a bajnoki címet a Red Bull színeiben, jelenleg a harmadik helyen áll a pontversenyben. Bár fiatal kora óta a Red Bull támogatását élvezi, időről időre felröppen a pletyka, miszerint csapatot vált. Sajtóértesülések szerint elsősorban a Ferrari szeretné őt megkaparintani, és a maranellóiak elnöke, Luca di Montezemolo is rendszeresen dicséri a németet.

Stewart azonban nem tanácsolja Vettelnek, hogy olyan helyre szerződjön, ahol egy másik pilóta, nevezetesen Fernando Alonso már vezéregyéniséggé vált. "Én a helyében most nem mennék oda. Úgy vélem, Alonso túl erős ehhez" - nyilatkozta a skót. "Szerintem jobb lenne, ha kihagyná a lehetőséget, és a Red Bullnál maradna, mert ott olyan emberek veszik körül, akikkel bensőséges a viszonya, akikre szüksége van, és akiknek rá van szüksége. Én nem rontanám el ezt. Sőt tulajdonképpen addig várnék, mielőtt a távozásra gondolnék, amíg egy szörnyű évem nem lesz a Red Bullnál."

Vettel szerződése 2014-ig érvényes a Red Bullnál, de állítólag egy záradék értelmében már a jövő év végén elhagyhatja a csapatot, ha gyengén alakul a szezonja. Stewart egyébként nemrég úgy nyilatkozott, hogy a Ferrarinak honfitársa, Paul di Resta lenne az ideális választás Felipe Massa helyére.