Vágólapra másolva!
Eric Boullier arra számít, hogy mindkét versenyzője marad a Lotusnál. Stefano Domenicali azonban nem tagadta egyértelműen, hogy a Ferrarit érdekli Kimi Räikkönen és Jenson Button.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén felmerültek olyan híresztelések, hogy a Fernando Alonso jövő évi csapattársát kereső Ferrari többek között a lotusos Kimi Räikkönenre is szemet vetett. Bár több fiatal versenyzőt is emlegettek Felipe Massa helyetteseként, az olaszok állítólag egy tapasztaltabb pilótát kerestek, aki már bizonyította, hogy a konstruktőri bajnoki címhez segítheti őket. Räikkönen 2007 és 2009 között már versenyzett a Ferrarinál, első ott töltött évében a világbajnoki címet is megszerezte.

Bár Räikkönen vasárnap elmondta, hogy szép emlékei vannak az istállóról, és "soha nem lehet tudni, mi fog történni a jövőben", hozzátette, hogy ő nem tud semmit a pletykákról. Jelenlegi csapatfőnöke, Eric Boullier szerint sincs valóságalapja a híreszteléseknek. "Nem tudok arról, hogy Kimi vissza szeretne térni a Ferrarihoz" - idézi őt az Autosport. Arra számít, hogy a Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean is marad 2013-ra. "Egyértelműen. Nincs okuk arra, hogy elhagyják a csapatot." A Lotus egyébként a Magyar Nagydíjon átvette a konstruktőri bajnokság harmadik helyét a Ferraritól, miután mindkét versenyzőjük dobogós helyen ért célba.

A Ferrari főnöke, Stefano Domenicali sem tulajdonított túl nagy jelentőséget a híreszteléseknek. "Kimi nyert velünk egy világbajnoki címet, és láttam a találgatásokat a sajtóban, de ennél többről nincs szó" - jelentette ki az olasz. "Megerősíthetem, amit már múlt héten is elmondtam: nem kell sürgősen döntést hoznunk, vagy bármit is bejelentenünk - semmit nem szeretnénk elsietni."

A Ferrarival kapcsolatban egyébként Jenson Button neve is felmerült, olasz lapok megszellőztették, hogy az olasz istálló felvette vele a kapcsolatot. Bár Button 2013 végéig szerződésben áll a McLarennel, Domenicali kitérő választ adott, amikor egyértelműen rákérdeztek arra, érdekli-e a Ferrarit Räikkönen és Button. "Nem sietjük el a döntést, és jelenleg semmilyen információval nem szolgálhatok. De azt hiszem, az említett versenyzők szerződésben állnak más csapatokkal, nekünk pedig nem kell sürgősen döntenünk" - magyarázta.