Vágólapra másolva!
Christian Horner nem érti, az ellenfelek miért kritizálják állandóan a Red Bullt, hiszen eddig egyszer sem szegték meg a szabályokat. Szerinte a csapat egyik erőssége a kreativitás.

A Red Bull idén többször is a határokat feszegette a Forma-1-es autókra vonatkozó szabályok értelmezése során, megtalálták az előírásban nyitva hagyott kiskapukat, kivívva ezzel az ellenfelek rosszallását. Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a riválisok panasza után többször is felszólította őket, hogy változtassanak az autóikon, megbüntetni nem tudták őket, hiszen az aktuális szabályokat nem szegték meg.

A csapatfőnök, Christian Horner a Magyar Nagydíj után úgy nyilatkozott, nem érti az őket érő kritikákat, mert csak annyit tesznek, hogy kreatívan értelmezik a szabályokat. "Az a lényeg, hogy az autó megfelel a szabályoknak, amikor az időmérő és a verseny végén nyilvánosságra hozzák az eredménylistákat" - jelentette ki. "Minden más csak hülyeség."

Szerinte a riválisoknak nem kellene a Red Bull autóival foglalkozniuk, hiszen az FIA feladata, hogy döntsön a vitatott esetekben. Ebben egyébként Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke is egyetértett vele. "Az FIA-nak és a versenyigazgatóknak kell eldönteniük, hogy legális-e egy autó. Az autónk minden egyes alkalommal megfelelt az előírásoknak, amikor a többi csapat megkérdőjelezte a szabályosságát" - mondta Horner.

A csapatfőnök úgy véli, a Forma-1-es szabályok soha nem teljesen egyértelműek, így természetes, hogy mindegyik csapat másképpen értelmezi őket. Az pedig az ő kreativitásukat dicséri, ha előnyhöz jutnak a saját megoldásukkal. "A Forma-1 alapjában véve nagyon kiélezett sport, és a szabályokat úgy írják, hogy helyet hagynak a szabad értelmezésnek" - magyarázta. "A HRT-től kezdve a Red Bullig minden csapat máshogy értelmezi őket - ha nem így lenne, az összes autó ugyanúgy nézne ki. Többek között pont a találékonyságunk miatt vagyunk ilyen erősek, de nem hiszem, hogy kritizálni kellene minket azért, mert kreatívak vagyunk."