Vágólapra másolva!
A csapattal kötött szerződését figyelembe véve is ő a mezőny legjobban fizetett versenyzője, személyes szponzorai révén pedig további 7-8 millió eurót keres évente.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a 2012-es mezőny versenyzői közül Fernando Alonso kapja a legnagyobb fizetést a csapatától, a WundV című német magazin információi szerint azonban a személyes szponzorok terén is ő áll a legjobban. A néhány hónappal ezelőtt megjelent hírek arról szóltak, hogy Alonso évente több mint 30 millió eurót kap a Ferraritól, bár ezt a csapatfőnök, Stefano Domenicali tagadta: szerinte nevetséges, hogy ekkora összegről beszélnek.

A Ferrarival kötött szerződésén kívül Alonso a saját szponzorai révén is jócskán növeli vagyonát, 2011-ben állítólag 7-8 millió eurót kapott legnagyobb támogatóitól, a Pumától, a Tag-Heuertől és a Santandertől. A személyes bevételek tekintetében Michael Schumacher közelíti meg legjobban a spanyolt: bár 2010-es visszatérése óta nem ért el nagyobb sikereket, reklámértéke még mindig kimagasló, így évi 5-6 millió eurót keres a szponzoraival. Őt Lewis Hamilton követi 5 milliós bevétellel, a címvédő Sebastian Vettelnek és Jenson Buttonnak pedig 3-4 millió eurós szponzori pénzzel kell beérnie.