Vágólapra másolva!
Bár sokan valószínűtlennek tartják, hogy Londonban utcai versenyt lehet rendezni, Bernie Ecclestone mindenképpen szeretné megvalósítani az ötletet.

Bernie Ecclestone néhány héttel ezelőtt jelentette ki, hogy akár a verseny rendezési költségeit is magára vállalná, ha sikerülne tető alá hozni egy utcai futamot London belvárosában. Ecclestone már évek óta hangoztatja, hogy szeretné a brit főváros utcáira vinni az F1-et, a legtöbben azonban komolytalannak tartották az ötletet, hiszen szerintük logisztikailag megoldhatatlan problémát jelentene a túlzsúfolt London útjainak lezárása. Ecclestone az elmúlt hetekben mégis újult erővel állt ki a futam mellett.

"Nem viccelek, száz százalékosan kijelenthetem, hogy nem viccelek" - idézi őt a Guardian. "Úgy áll a dolog, hogy akár mi támogathatnánk és pénzelhetnénk a versenyt. Ha jóváhagyják, és minden rendben megy, szerintem képesek lennénk rá."

Ecclestone bevallotta, azután kezdett el komolyabban foglalkozni a verseny tervezésével, hogy a Santander a McLarennel közösen egy virtuális pályát tervezett (lásd a videót), mely London nevezetességeit is érintette.

"Két-három hónappal ezelőtt mutatták meg a terveket, és ezt mondták nekem: 'Jól néz ki, izgalmasnak tűnik. Nagyszerű reklám lehetne a Brit Nagydíjnak és a Santandernek.' Azt válaszoltam, hogy teljesen igazuk van. Mire észbe kaptam, már engem tartottak a verseny fő támogatójának. Őszintén szólva erről én nem tudtam, de végül elfogadtam a megtiszteltetést. Valóban azt mondtam, hogy ha versenyt rendezhetnénk Londonban, akkor 35 millió fontot is fizetnék érte" - magyarázta a Forma-1 nagyura.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1QBm3xV1LznZPVT0


Bár az valószínűtlennek tűnik, hogy a Santander által elképzelt útvonalon valaha is igazi versenyt rendeznek, brit források szerint már egyéb lehetőségek is szóba kerültek: a londoni futamra például az olimpiai park környékén is sor kerülhetne.