Vágólapra másolva!
Már nem Anthony Hamilton menedzseli a Force India versenyzőjét, de hogy miért nem, azt nem hozták nyilvánosságra.

Paul di Resta a Brit Nagydíj csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján megerősítette azt a napok óta terjedő híresztelést, hogy már nem Lewis Hamilton édesapja, Anthony a menedzsere, a szakításuk okát azonban nem árulta el.

"Megerősíthetem, hogy már nem dolgozunk együtt" - mondta Silverstone-ban. "Pillanatnyilag azonban a versenyzésre koncentrálok. Csak az eredmények számítanak igazán, azok hajtanak engem is. A három brit versenyző egyikeként könnyű átéreznem, hogy mit jelent fellépni itt: a hangulat valósággal felvillanyozó."

Anthony Hamilton volt az, aki segített di Restának továbblépni a DTM-ből a Forma-1-be - ez szokatlan útvonalnak számít, hiszen a legtöbb fiatal a GP2-ből vagy a Formula Renault 3.5-ből érkezik. Ám a viszonyuk a feltételezések szerint megromlott az utóbbi időben, mivel a skót elégedetlen volt amiatt, hogy egyelőre nem sikerült bekerülnie valamelyik élcsapathoz, holott a Mercedes nem titkoltan őt szemelte ki Michael Schumacher egyik lehetséges utódjául.

Bár ez csak találgatás, elvben az sem kizárt, hogy di Resta és Anthony Hamilton útjai valamilyen érdekellentét miatt váltak szét, például azért, mert ő és Lewis ugyanarra a pilótaülésre pályázott. Anthony a gyerekkorától kezdve egyengette a fia karrierjét, de 2010 végén összevesztek amiatt, hogy Lewis önállósodni szeretett volna. Azóta Simon Fuller cége, a XIX Entertainment látja el a menedzseri teendőket a McLaren sztárja mellett, aki azonban időközben kibékült az apjával is, ezért mostanában őt is újra gyakran lehet látni a csapatnál.