Vágólapra másolva!
A brazil sokkal jobb formában vezet, amióta más beállításokat használ, mint Fernando Alonso. A Ferrari fejlesztései is segítették abban, hogy jobb teljesítményt nyújtson.

A szezon elején küszködő Felipe Massa az elmúlt futamokon egyre jobb formában vezet. Miután az első öt versenyen csupán két pontot tudott szerezni, a Monacói Nagydíjon a nyolc pontot érő hatodik helyen ért célba, és Kanadában is előrébb végezhetett volna a tizedik pozíciónál, ha a futam elején nem pördül meg. A monacói időmérőn idén először a Q3-ba is bejutott, ezt Montrealban megismételte.

Szerinte egyértelműen azért javult a teljesítménye, mert az utóbbi futamokon más beállításokat használt, mint csapattársa, Fernando Alonso. Bár a spanyol lényegesen jobb teljesítményt nyújt idén, és a második helyen áll a világbajnokságban, Massa elárulta, az ő vezetési stílusához más beállítások illenek.

"Nem teljesen mások, de az igaz, hogy különböző utakat választottunk" - nyilatkozta a Ferrari honlapján. "Minden versenyzőnek megvan a maga stílusa: máshogy fordítjuk el a kormányt, máshogy használjuk a gázpedált. Az soha nem segít, ha valamivel nem vagyunk elégedettek az autóban."

Forrás: Ferrari

Massa szerint fontos, hogy minden versenyző a számára megfelelő beállításokat használja, hiszen ellenkező esetben nem tudja teljes mértékben kihasználni a képességeit. A Spanyol Nagydíj óta bevetett fejlesztéseket is dicséri, szerinte sokkal jobb lett a Ferrari kezelhetősége.

"Sokkal elégedettebb vagyok vele, most olyan stílusban tudom vezetni az F2012-t, ami jobban illik hozzám. Így a saját teljesítményemmel is elégedettebb vagyok, ahogy az autó balanszával és a tempómmal is" - magyarázta. "Ezt a folyamatot a fejlesztések is segítették, akárcsak az a munka, amit a mérnökeimmel a beállításokon végeztünk."