Vágólapra másolva!
Az idén már két dobogós helyet szerző kis csapat főnöke úgy véli, a sport izgalmasabb, mint valaha, és a nézők nem fanyalognak a kiszámíthatatlanság miatt.

Peter Sauber szerint a Forma-1 idén aranykorát éli, s csak egy kisebbség hőbörög a kiszámíthatatlanság miatt. "Én úgy látom, a paddockban csupán egy maroknyian képtelenek hozzászokni, hogy pénteken még nem tudják, ki fog nyerni vasárnap" - idézi Saubert a csapat honlapja által közölt interjú. "Szerintem a közönség teljesen más megvilágításban látja a helyzetet."

"Ők örülnek a kiszámíthatatlanságnak, a változatosságnak és a hihetetlenül szoros küzdelemnek. Én már húsz éve vagyok részese a Forma-1-nek, de sohasem láttam ennél jobbnak vagy izgalmasabbnak. Ez részint a showhoz gumikat szállító Pirelli érdeme."

Fennállása, azaz 1993 óta a Sauber önállóan még sohasem szerzett két dobogós helyet egyetlen szezon alatt, s a csapatnak hét forduló után már 58 pontja van - holott eddig a tavalyi év volt a rekordja, amikor összesen 44 pontot gyűjtött. Sauber ezért a futamgyőzelmet sem tartja lehetetlennek.

"Malajziában nagyon közel jártunk hozzá" - emlékeztetett. "A további dobogós helyezések mindenképpen reális lehetőségnek tűnnek. Ezeknek természetesen az az előfeltétele, hogy a versenyzőink jó rajtpozícióba tudjanak kerülni."

Forrás: Sauber

"Az erősségünk a hatékonyság. Az először Barcelonában bevetett fejlesztési csomagunk megmutatta, hogy mire vagyunk képesek. A kulcs az, hogy a C31 kitűnő alapokat biztosít számunkra, és remekül még tovább lehet fejleszteni."