Vágólapra másolva!
Azt mondják, az autójukhoz illik a montreali pálya. Schumacher szerintük a hetes rajtszámmal nyerhet a szezon hetedik versenyén.

Miután Monacóban Michael Schumacher nyerte az időmérő edzést, Nico Rosberg pedig második lett a versenyen, de úgy érezte, az ő autója volt a leggyorsabb, a Mercedesnél arra számítanak, hogy a soron következő montreali pálya is passzolni fog hozzájuk.

"A montreali futam általában igencsak akciódús, ahogy azt tavaly is láthattuk" - idézi a csapat közleménye Michael Schumachert, aki tavaly 4. lett Kanadában, csak az utolsó pillanatban csúszva le a dobogóról. "A pálya valószínűleg illeni fog hozzánk, ezért számítunk rá, hogy az autónk jól fog működni rajta."

Egyetért ezzel Rosberg is. "Mivel sok lassú kanyar van rajta, és kis leszorítóerőt igényel, akárcsak Monza, ez a pálya passzolni fog az autónkhoz" - mondta. "Az elmúlt hetekben sokat fejlődtünk, ami a Monacóban nyújtott teljesítményünkből egyértelmű volt. Ezért bízom benne, hogy Kanadában ismét előrelépünk, és sikeres hétvégénk lesz."

A Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug szerint a csapatnak most már adott hozzá a tempója, hogy az időmérőn és a versenyen is az élbolyba kerüljön.

"Nico ennek köszönhetően 59 pontot gyűjtött az utóbbi négy versenyen - többet, mint bárki más a mezőnyből" - mutatott rá. "Michaelnek viszont rengeteg technikai problémája volt, ezért az lesz a legfontosabb, hogy Montrealban zökkenőmentes hétvégét biztosítsunk számára. Ahogy a monacói edzéseredménye is bizonyította, Michael elég gyors hozzá, hogy az élen versenyezzen. Montrealban hétszer nyert, hetes a rajtszáma, és a kanadai a hetedik forduló lesz az idei szezonban..."

A Mercedes 61 ponttal pillanatnyilag a konstruktőri összetett 5. helyén áll. A Red Bullnak már 146 pontja van.