Vágólapra másolva!
Zajed R Alzajani, a bahreini pálya vezetője szerint az egész nemzet profitálna abból, ha idén nem maradna el a verseny.

Egyre nagyobb a bizonytalanság a Bahreini Nagydíjjal kapcsolatban, a tavalyi évhez hasonlóan ismét elmaradhat a futam. Már az FIA is folyamatosan figyeli és elemzi a feszült belpolitikai helyzetet, az elmúlt napokban több politikus és sportvezető is a futam megrendezése ellen foglalt állást.

Zajed R Alzajani, a bahreini pálya vezetője szerint viszont fontos lenne a futam megrendezése, az egész nemzetet a reformok felé lökhetné. "Nagyon szomorú, ami történt, de nem mehetünk vissza és nem változtathatunk a történelmen" - magyarázta Alzajani. "Tanulnunk kell belőle és tovább kell lépnünk."

"Szerintem a Bahreini Nagydíjra szüksége van az országnak, részben a pályán kezdhetnénk újra mindent. Az ország és a gazdaság is sokat szenvedett." Alzajani visszautasítja azokat a feltételezéseket, amelyek szerint a versenyt csak annak demonstrálására használná a kormányzat, hogy minden visszatért a rendes kerékvágásba.

"Ezzel nem értek egyet. A versenyt nem a vezetők kedvéért rendezzük, hanem azért, mert Bahrein a Közel-Kelet motorsportjának központja. Hét versenyen vagyunk túl és a nézők többsége nem a hatóságok vagy a királyi család tagjai közül került ki, hanem az F1 és a motorsportok rajongói ültek a lelátókon. Regionális rendezvény vagyunk, sokan jöttek a környező országokból, nem lenne helyes, ha megfosztanánk őket ettől a lehetőségtől."

"Nem tudom, hogy miért vált a politika játékszerévé a verseny. Mi alapvetően szociális, sportrendezvényt tartunk és szeretnénk is megmaradni ennél."