Vágólapra másolva!
Bahreinben, Barcelonában és Monacóban is különböző gumikeverékek állnak majd a csapatok rendelkezésére.

A Pirelli nyilvánosságra hozta, hogy a kínai futamot követő három versenyen - a Bahreini, a Spanyol és a Monacói Nagydíjon - milyen gumikeverékek állnak majd a csapatok rendelkezésére. Mivel a három pálya vonalvezetése és az időjárási körülmények meglehetősen különbözőek, mindegyik helyszínre más keverékeket szállítanak.

A várhatóan hőségben megrendezésre kerülő bahreini futamon, a közepes tapadást igénylő pályán a lágy és a közepes gumikat használhatják majd a csapatok. Barcelonában a lágy és a kemény gumikat vetik be, hiszen itt nagy oldalirányú terhelést kell kibírniuk az abroncsoknak. Emellett a lágy gumikkal próbálják elérni, hogy a csapatok különböző stratégiai megoldásokban gondolkozzanak. A versenynaptár leglassabb, legkanyargósabb pályáján, Monacóban a szuperlágy gumi is bemutatkozik, mellette a lágy abroncsok állnak a csapatok rendelkezésére.

A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery továbbra is azt várja, hogy a 2011-es verziókhoz képest módosított gumik izgalmasabbá teszik a versenyzést. "A választásaink azt jelzik, hogy nagyobb teljesítményt szeretnénk kihozni az abroncsokból. Csak a szuperlágy gumin nem változtattunk tavaly óta - a többi keverék lágyabb, tehát gyorsabb lett. Ez segíthet abban, hogy szorosabbak legyenek a versenyek, és a stratégia terén is több lehetőséget nyújt" - nyilatkozta.

Az már az idénynyitó előtt kiderült, hogy a következő futamra, Kínába a lágy és a közepes keverékű abroncsokat viszi el a Pirelli.