Vágólapra másolva!
A Ferrari brazil versenyzője azon fáradozik, hogy kiderítse, miért teljesített gyengén az eddigi futamokon. Úgy érzi, csapata bízik benne.  

Rosszul kezdte a szezont Felipe Massa, aki az eddigi két futamon egyetlen pontot sem gyűjtött: Ausztráliában a középmezőnyben haladt, amíg egy ütközés miatt ki nem esett, Malajziában pedig csak a 15. helyen ért célba. A teljesítménykényszerben lévő brazil egyelőre nem tud nagyot alkotni a nyomás alatt, ugyanakkor reméli, hamarosan kilábal a gödörből, aminek érdekében mindent megtesz - a héten például "minden pillanatát" kielemezte az első két nagydíjnak.

"Megváltoztattam a terveimet, és a szepangi verseny után Maranellóba utaztam. Találkoztam a versenymérnökömmel, Rob Smedley-vel, továbbá sok időt töltöttem Pat Fry-jal (a technikai igazgatóval), és átfutottunk a történteken, mivel szerintem ez az egyetlen módja, hogy rájöjjünk a két pocsék hétvége okaira" - írta Massa a csapat honlapján vezetett naplójában.

"Csalódott vagyok, nem tagadom. Fáj, hogy nem szereztem pontokat az első két versenyen, viszont ideje lapozni. Nem először kerültem ilyen nehéz helyzetbe, és tudom, hogy gyorsan változhatnak a körülmények. Most a tőlem telhető legjobbat kell nyújtanom, mert véget akarok vetni ennek a negatív sorozatnak. Azt akarom, hogy a dolgok visszakerüljenek a normális kerékvágásba, és megmutassam a tehetségemet, ahogy mindig tettem."

Forrás: [origo]

Massa elmondta, hogy az április 15-i kínai verseny előtt még hazautazik családjához Monacóba, majd néhány nap pihenőt követően Maranellóban értekezleteken vesz részt a mérnökökkel, és a szimulátorban is dolgozni fog. A Ferrari Fernando Alonso legutóbbi győzelme ellenére még elégedetlen az autóval, de Massa szerint hamarosan megkezdhetik a felzárkózást az élmezőnyhöz.

"Pat megmutatta nekem az F2012 fejlesztési programját, és reméljük, hogy már Sanghajban javíthatunk a teljesítményünkön. Ott, illetve Szahírban, az egyik kedvenc pályámon újra támadni fogunk, valamint próbáljuk finomhangolni az autót, hogy lecsapjunk a kínálkozó lehetőségekre, mint Fernando Szepangban" - közölte. "A bajnokság hosszúnak és szorosnak ígérkezik, a jelek szerint sok istálló harcolhat a legjobb pozíciókért. Kevésen múlik, hogy valaki előre vagy hátulra keveredik. Bízunk a mihamarabbi fejlődésben, illetve abban, hogy tartósan az élmezőnybe kerülhetünk."

A brazil versenyzőnek még egy éve van a szerződéséből. Folyamatos téma a sajtóban a leváltása, a Ferrari azonban folyamatosan biztosítja őt a támogatásról, amiért hálás. "Nagy örömmel olvastam és hallgattam, amit (Luca di) Montezemolo elnök, Stefano Domenicali csapatfőnök, valamint a csapattársam, Fernando mondott" - írta Massa. "A szavaik nem értek meglepetésként, mert tudom, hogy számíthatok a támogatásukra. A Ferrari tulajdonképpen a második családom évek óta. Érzem, hogy megbíznak bennem, és a támogatásuk nagyon fontos számomra."

Domenicali közben emlékeztetett rá, hogy Massa 2008-ban szintén pont nélkül állt két futam után, majd kis híján bajnok lett. "Felipe akkor nagyjából hasonló szituációban volt, mint most. Az újságok az azonnali lecserélését követelték, de ő a lehető legjobb módon cselekedett a csapat támogatásának köszönhetően. A következő három nagydíjból kettőt megnyert, és az idény végén gyakorlatilag bajnok volt, igaz, csak néhány másodpercig" - mondta Domenicali.