Vágólapra másolva!
Button előnyét lenullázta a biztonsági autó, amely nehézzé tette a gumik melegen tartását is, ő ennek ellenére nyert.

Pályafutása során harmadszor nyert Jenson Button Melbourne-ben, ezzel ő lett a pálya történetének második legsikeresebb versenyzője a négy itteni győzelmet arató Michael Schumacher mögött. A McLaren pilótája a rajtnál kaparintotta meg az 1. helyet csapattársától, és a célig magabiztosan őrizte azt.

Pedig elmondása szerint voltak kellemetlen percei a futam során. "A rajt után tényleg bele akartam húzni, hogy ne támadhassanak meg a DRS-sel, ami nem volt egyszerű, mert Lewis a sarkamban volt" - nyilatkozta. "A legnagyobb problémám a beküldött Safety Car volt, mert a kellemes, tíz másodperces előnyömet lenullázta. Mivel ekkor már elmúlt este 6 óra, lenyugvóban volt a nap, és nehéz volt melegen tartani a gumikat, miközben lassan köröztünk a Safety Car mögött. Emiatt aggódtam, de végül minden rendben zajlott."

A győzelemre előzetesen Lewis Hamiltonnak volt nagyobb esélye, de ezt hamar elpackázta gyenge - megfogalmazása szerint "sokkoló" - startjával. Ekkor még csak Buttonnal szemben vesztett pozíciót, azonban később, a táv kétharmadánál a biztonsági autó segítségével Sebastian Vettel is megelőzte őt, így 3. lett. A kérdésre, hogy mi történt, azt felelte: "Tényleg nem tudom. Egyszerűen csak küszködtem a pályán."

"Noha kicsit elkeserítő, hogy nem sikerült győzelemre váltanom a pole pozíciót, nem vagyok letörve, hiszen még rengeteg verseny áll előttünk, sok alkalmam lesz a pontszerzésre. Kicsit küszködtem, nem az én napom volt" - tette hozzá. "Nem tudom pontosan, mi történt a rajtnál, de lemaradtam, majd az első etapom végén szenvedtem a gumikopástól." A brit később megpróbálta támadni Vettelt, ám belátta, hogy ez nagyon nehéznek ígérkezik, ezért inkább lassított.

Forrás: McLaren

A McLarennél kiemelték, hogy az erős szezonkezdet jelentős segítség a bajnoki címért vívott küzdelemben. " Rengeteg pozitívuma van a hétvégének: kiváló autóval rendelkezünk, harcban állhatunk vele a bajnoki címért" - közölte Button, aki emlékeztetett rá, hogy az előző két évvel ellentétben idén végre kapásból villantottak.

A wokingiak csapatfőnöke hozzátette, nem bízzák el magukat. "Úgy vélem, nagyon jó jel, ha csalódottak vagyunk egy első és egy harmadik hely miatt!" - mondta Martin Whitmarsh. "Sohasem becsüljük le ellenfeleinket, és nyilvánvalóan hosszú út áll előttünk a szezonban. Mindenesetre jól kezdtünk."