Szörnyű tragédia: folyóba csúszott egy busz, többen meghaltak - fotó

Vágólapra másolva!
Egy autóbusz, húsz utassal a fedélzetén nekiment egy autónak, majd beleesett a Moikába Szentpéterváron pénteken délután 1 óra körül. Három embert meghalt, hatan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Először egy autóval ütközött a Poceluev hídon, majd a Moika folyóba zuhant egy húsz utast szállító autóbusz Szentpéterváron pénteken, helyi idő szerint délután 1 óra körül

 - számolt be róla a lenta.ru. Mint kiderült, a buszsofőr rosszul lett vezetés közben, így elvesztette az uralmát a jármű felett. Őt is, és az autó sofőrjét is őrizetbe vették. Az orvosok a buszvezető állapotát közepesnek értékelték.

busz,baleset,Szentpétervár
Fotó: Фото: Валентин Егоршин / ТАСС

A busz a karambol után áttörte a kerítést és a vízbe zuhant. A baleset következtében hárman meghaltak, hatan megsérültek.

 Több mint 70 mentős dolgozott a helyszínen. Alekszandr Beglov, Szentpétervár kormányzója elmondta, azonnali segítséget nyújtanak az áldozatoknak. 

busz,halál,Szentpétervár
Fotó: Фото: Валентин Егоршин / ТАСС

A mentőknek sikerült kimenteniük az összes utast az elsüllyedt buszból. Körülbelül tíz ember tudott önállóan kijutni a folyóból. 

image

Nemrég szakadékba zuhant egy busz Pakisztánban, tizenöten meghaltak. Mexikóban zarándokok haltak meg egy balesetben, de Szlovákiában is történt egy súlyos szerencsétlenség pár hete. Akárcsak a dél-afrikai Limpopo tartományban, ott negyvenöt ember halt meg.