Leállították az iráni elnök lezuhant helikopterének légi keresését

Vágólapra másolva!
Az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító helikoptert baleset érte és lezuhant leszállás közben, amikor Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. A keresést nagy erőkkel kezdték meg a hatóságok, a légi keresést azonban mostanra leállították.
Vágólapra másolva!

A segélyszolgálatok szóvivője, Babak Yektaparast elmondta, hogy sötétedés után nem sokkal le kellett állítani a légi keresést az időjárás miatt. 

Sajnos a légi műveletek folytatása már nem volt lehetséges a térségben erős köd miatt

 – mondta a szóvivő, de hozzátette, hogy további mentőcsapatokat küldtek ki a helyszínre. 

Elmondása szerint a légimentők készenléten állnak, amint lehet, folytatják a keresést - írja az aljazeera.com.  

Ebrahim Raíszi iráni (b) és Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök a két ország által a határfolyó Arakszon épített Kiz-Kalaszi duzzasztógát avatóünnepségén.
Fotó: MTI/EPA/Iráni elnöki hivatal

Ahogy azt korábban megírtuk, Irán elnöke, Ebrahim Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. 

A helikoptert leszállás közben érte baleset és lezuhant. 

A helikopteren utazott Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter is, valamint Kelet-Azerbajdzsán kormányzója és a tartományi székhely, Tebriz egyik vallási vezetője. Több mentőcsapat is a keresésükre indult kutyákkal és drónokkal felszerelve, de az időjárás, az erős szél és az eső nehezíti a munkájukat.