Egy 100 éves férfi baltával levágta a felesége fejét

Vágólapra másolva!
Az idős kor általában békességet és bölcsességet hoz az emberek életében, de vannak, akiknek a múltjuk sötét árnyékot vet az őszülő évekre. A világ legöregebb gyilkosai között olyanok is találhatóak, akiknek életük vége felé, idős korban vált ismertté az igazságtalanság és a gonosz. Egyesek évtizedeken át játszották a halálos játékot, és életük végéig nyomukban maradtak a múltjukban elkövetett bűntetteknek.
Vágólapra másolva!

Az idősödő gyilkosok esetei mindig rejtélyek maradnak. Vajon mi vezette őket a gonosz tetteikhez, és miért választották az életük végén, hogy még egyszer lecsapjanak? A bűnözők hosszú élete és tettei mindig megdöbbentőek és emlékeztetnek minket arra, hogy a sötétségnek nincs korhatára. Ezek az idősödő bűnözők a társadalom szemében gyakran tiszteltek voltak, akik évtizedeken át élték az átlagos életet. Azonban a hátterükben titkos életek és kegyetlen tettek húzódtak meg, melyek csak később kerültek napvilágra, sokkolva a közösségeket és a bűnügyi hatóságokat egyaránt. Vannak, akik soha nem kapták meg a megérdemelt büntetést, mivel a tetteik csak évtizedekkel később kerültek napvilágra, vagy mert soha nem kaptak el őket.

gyilkosság, illusztráció
A kép csak illusztráció!
Fotó: Unsplash

Gyilkos nagyi

2012-ben a 74 éves Sandra Layne megölte 17 éves unokáját. A fiút nagyanyja nevelte, mivel annak 16 éves húgát agydaganattal kezelték egy másik államban, az iskola miatt pedig a szülők úgy látták a legjobbnak, ha a fiú otthon marad. Egy nap azonban a nagymama különös kegyetlenséggel végzett a fiúval

többször hátba és mellkason lőtte, amit a segélyhívó központ diszpécsere is rögzített.

Valószínűleg az idős asszonynak már nem volt ereje a fiatal, kissé kicsapongó fiú neveléséhez, ezért alaposan kitervelte, hogyan fogja kivégezni őt. A tárgyaláson azt vallotta a nő, hogy önvédelemből lőtt rá a fiúra, azonban az orvos szakértői jelentés és a helyszínelők beszámolói szerint a fiú zokniban és nadrágban hevert vérbe fagyva saját ágyában. A szülők a tárgyaláson szigorú büntetést követeltek a nagymamára és amikor kihirdették a 20 év börtönbüntetést, a fiú anyja magasba emelte hüvelykujját.

gyilkosság, illusztráció
A kép csak illusztráció!
Fotó: Unsplash

A demencia nem játék

New Jersey-ben egy 100 éves férfi ölte meg 88 éves feleségét. A férfi súlyos demenciával küzdött évtizedek óta, ám egy nap annyira elhatalmasodott rajta a betegség, hogy egy baltával egyszerűen levágta felesége fejét, miközben az az ágyában aludt. A kiérkező rendőrök nem csak a nő testét találták meg,

a férfi a fürdőkádban fekve vágta át saját torkát.

2009-ben szintén egy demens beteg ölt Massachusetts egyik idősek otthonában. A 100 éves beteg egy párnával fojtotta meg 98 éves szobatársát. Az elmeorvos annyira instabilnak látta az asszonyt, hogy nem engedélyezte a bírósági tárgyalást, mivel nem volt már beszámítható.

Magyarországon is van rekord idős gyilkos

Pár évvel ezelőtt egy 83 éves férfi végezte ki 71 éves feleségét. A pár 30 éve élt együtt, de kapcsolatuk az évek előrehaladtával egyre romlott, míg nem telt el egy nap sem veszekedés nélkül. A szomszédok szerint sokszor zengett az utca a hangos szóváltásuktól.

Egy nap a férfi elindult a postára, ám haza érve ott folytatták, ahol abbahagyták. A nő ki akart menni a házból, az idős férfi azonban utána ment és a fás kamrában utol érve egy nagyobb darab fával arcon csapta az asszonyt. 

A nő megszédült és arcával lefejelte a vas pántot, ami végzetes volt számára.

időskor, nyugdíj, demencia, illusztráció
A kép csak illusztráció!
Fotó: Unsplash

2016-ban Tatán fogták el a legidősebb magyar gyilkost. A 95 éves bácsi egy vita során nem tudott uralkodni az indulatain és dühében megölte feleségét. A férfit a helyszínen őrizetbe vették, azonban nem tudott tovább lépni azon, hogy szeretett felesége meghalt, ráadásul az ő keze által. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!