Elegük van a prágaiaknak a turistákból, meglepő dolgot tervez a város

Vágólapra másolva!
Továbbra is rengetegen utaznak a cseh fővárosba, ami egyre jobban zavarja a helyieket. Egy prágai tanácsos azt javasolta, hogy tiltsák be a városban a lánybúcsús jelmezeket. Egy lakos pedig éhségsztrájkba kezdett, így tiltakozott a túlzott zaj ellen, amit a turisták okoznak.
Vágólapra másolva!

Egyre jobban zavarják a turisták a prágai lakosokat. Egy helyi tanácsos azt javasolta a probléma megoldására, hogy tiltsák be a városban a lánybúcsús jelmezeket. 

Egy lakos pedig éhségsztrájkba kezdett a Dlouhá utcában, ahol jó pár szórakozóhely található. Így tiltakozott a túlzott zaj ellen, amit a turisták okoznak

 - számolt be róla a Világgazdaság egy cseh lapra hivatkozva.

A betiltást javasló Bronislava Sitár Baboráková városi tanácsos szerint a lánybúcsús jelmezek meghaladják az általánosan elfogadott társadalmi konvenciókat. Javaslatát még tárgyalják.

Prága,Csehország,belváros,tér
2022. október 4. Prága, Óváros tér
Fotó: AFP

A tervezet heves vitákat váltott ki, Adam Zábranský prágai tanácsos szerint nem volna szabad ilyen rendeleteket hozni. 

Megértem a kocsmatúrák problémájának megoldására tett erőfeszítéseket, és megértem a Prága központjában élők bosszúságait. Ugyanakkor nem gondolom, hogy legénybúcsúk betiltása lenne a legjobb megoldása a problémának

- magyarázta.

Stepán Kuchta prágai lakos ugyanakkor egy 

10 napos éhségsztrájkba kezdett, így tiltakozva a belváros túlzott zajszennyezése ellen, ami, ahogyan fogalmazott, már az egészségét veszélyezteti.

Petr Kucera ellenzéki tanácsos azt mondta, együtt érez Kuchtával. Hozzátette, a vendéglátóiparban működő cégek lobbiereje szinte mindig felülkerekednek a lakosok érdekei felett, ami nem jó irány.

Az önkormányzat tavaly ideiglenes éjszakai forgalomkorlátozást rendelt el a Dlouhá utca környékén, ahol a férfi is lakik. Azonban Bohuslav Svoboda prágai polgármester néhány nappal a bevezetése után érvénytelenítette is azt. 

Velencében is óriási problémát jelent a tömegturizmus, ott egy új adóval akarják megfékezni a sok turista érkezését.