Őrült kokainfogás Ausztráliában, droggal volt tele a halászhajó

Vágólapra másolva!
Queensland egyik legnagyobb kokaincsempészét állította meg a rendőrség vasárnap este. Három férfit tartóztattak le egy halászhajón, 500 kiló kokaint szállítottak majdnem 6 milliárd forint értékben.
Vágólapra másolva!

Megállította a rendőrség Queensland egyik legnagyobb kokaincsempész bandáját, több mint 160 millió dollár értékben foglaltak le drogot vasárnap este - számolt be róla a The Guardian.

500 kiló kokaint szállított három férfi egy halászhajón, Gladstone partjainál fogták el őket, egy teherhajóról vitték oda a szállítmányt.

Az AFP közlése szerint a rendőrség 15 fekete és sárga zacskót talált, mindegyikben 32 darab 1 kilós por alakú tömb volt, amelyek kokainra pozitívnak bizonyultak, becsült utcai értékük majdnem 6 milliárd forint. 

A 27, 45 és 66 éves férfiakat ismerte a rendőrség, figyelték őket.

Nagyon nagy roham volt, az egyik legnagyobb roham Queenslandben

- mondta John Tanti rendőrparancsnok az újságíróknak.

Folyamatban van a nyomozás, a gladstone-i kikötőt szigorúan ellenőrzik.

Néhány napja hatalmas drogfogás volt Németországban, összesen 223 kilogramm kokaint találtak német üzleteknek kiszállított banános dobozokban Berlin és Brandenburg tartományokban.

A svéd vámhatóság pedig rekordmennyiségű, több mint 1,4 tonna kábítószert foglalt le egy Stockholm melletti kikötőben. Ez az ország valaha volt legnagyobb kábítószer fogása. A hivatalos adatok szerint 822 kilogrammot foglaltak le. Ez több mint 300 kilogrammal volt több, mint a 2018-ban felállított korábbi rekord.

Az utóbbi fél évben Franciaországban történelmi drograzziát tartottak, több mint 7000 dílert fogtak el és közel 3,6 tonna drogot foglaltak le.

Két hete több százmillió forintnyi drogot foglaltak le egy budapesti garázsban.

A győri nyomozók tavaly óta nyomoztak egy nemzetközi kábítószer-kereskedő bűnbandával szemben. Idén márciusban és áprilisban is folytak a vizsgálatok, aminek következtében a banda több tagját is letartóztatták. 

Az egyik férfinek Budapesten több lakása is volt, ahol a hatalmas mennyiségű drogot tartotta, aminek az értéke több száz millió forint. Ezután a nyomozók még három férfit fogtak el, akiknél szintén nagy mennyiségű drogot találtak. 

A négy férfit letartóztatták, azonban az ötödik társuknak sikerült megszöknie, ezért ellene nemzetközi és európai elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.