Halálos szuperfegyvert vetettek be az oroszok, közel a vég?

Vágólapra másolva!
Az orosz fegyveres erők egy hét alatt 35 csapást mértek Ukrajnára nagy hatótávolságú fegyverekkel. Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz csapatok hiperszonikus rakétákkal támadtak ukrán célpontokat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt héten, április 22. és április 27. között az orosz fegyveres erők 35 csapást mértek Ukrajna területén található katonai és infrastrukturális létesítményekre - erről az orosz védelmi minisztérium tájékoztatta az újságírókat. 

A védelmi minisztérium közleménye szerint a csapások egy részét Kinzhal hiperszonikus rakétákkal hajtották végre.

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy az orosz fegyveres erők tengeri és légi támaszpontokról indítottak csapásokat, és drónokat is használtak - írta a Lenta.

Kinzhal rakéta.
Kinzhal rakéta.
Fotó: USA TODAY / X

A ballisztikus rakétákhoz képest a hiperszonikus rakéták gyorsabban manővereznek, alacsonyabban repülnek, és nehezebb őket észlelni és megsemmisíteni. A hangsebességnél ötször gyorsabban képesek haladni. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a Kinzhal - oroszul a tőr - akár 12 000 km/órás sebességgel is képes repülni, és akár 2000 kilométerre lévő célpontot is képes eltalálni.

A Kinzhal rakéták jelenleg TU-22M3-as, illetve MiG-31K repülőgépekről vethetők be. Kifejezetten amerikai és NATO-hadihajók, illetve a nyugati légvédelmi rendszerek ellen lett tervezve. Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, az orosz haderő - a háború során először - februárban kilőtt egy másik típusú, egy 3M22 Cirkon hiperszonikus rakétát is Kijevre.

Kapcsolódó cikkek: