Több mint negyven botoxolt tevét zártak ki egy szépségversenyből Szaúd-Arábiában

teve szépségverseny Szaúd-Arábia
A camel stands as Saudi women arrive to attend the annual King Abdulaziz Camel Festival, also referred to as Miss Camel, in Rimah, some 150 kms eastern of Riyadh, on March 29, 2017. (Photo by FAYEZ NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint negyven tevét zártak ki a szervezők a szaúdi hagyományos teve szépségveryenyből, mert a tenyésztők többek között botox- és hormonkezeléssel próbálták manipulálni az állatok megjelenését.
Vágólapra másolva!

Több mint negyven tevét zártak ki a hagyományos teve szépségversenyeből Szaúd-Arábiában, miután a bírák megállapították, hogy a tenyésztők különböző trükkökel manipulálták az állatok megjelenését - írja a The Guardian a szaúdi állami hírügynökség alapján.

Az egy hónapos fesztivál csúcspontja a teve szépségverseny Forrás: AFP/Fayez Nureldine

A 66 millió dolláros (21,3 milliárd forint) összdíjazású versenyen több ezer állatot vonultatnak fel, a szépségverseny során a bírálók az állatok fejformája, nyaka, púpja és testtartása alapján választják ki a győztest. A szervezők azonban mindent megtesznek, hogy kiszűrjék a különböző manipulációs technikákat.

Mint kiderült ezekből bőven akadt idén:

több tenyésztő ugyanis hormonokkal kezelte az állatait, hogy fejleszze azok izomzatát, vagy botoxot fecskendeztek az állatok ajkaiba, hogy azok nagyobbnak tűnjenek.

A szervezők azt írták, arra törekszenek, hogy visszaszorítsák az ilyen technikákat, és a kizárás mellett szigorú büntetéseket szabtak ki a renitens tenyésztőkre.

A cikkben emlékeztetnek, hogy a teve szépségverseny a csúcspontja a Rijad közelében megrendezett, vásárokkal, versenyekkel és ünnepségekkel tarkított egyhónapos fesztiválnak, amelynek célja a beduin hagyományok megőrzése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!