Már Magyar Pétert támogatja az egyik leggátlástalanabb, legerőszakosabb Soros-szervezet

Magyar Péter, Korányi Dávid, MagyarPéter, KorányiDávid
Fotó: fotó: Molnár István Péter, MTI
Vágólapra másolva!
A Soros György által tízmilliókkal támogatott egyik propagandatermék teljes mértékben beállt az agresszív Magyar Péter mögé, és gátlástalanul tolja az exférj melletti propagandát - írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu. A Nyomtass te is! nevű lapot kiadó egyesület még 2022-ben több mint 18 millió forintot kapott a Korányi Dávid által alapított Action for Democracytól. Az utóbbi szervezet központi szerepet töltött be a dollárbaloldal 2022-es kampányában, a pénzek Soros György szervezeteitől érkeztek. Az elmúlt hetekben világosan kiderült: a teljes Soros-hálózat felsorakozott Magyar mögött.
Vágólapra másolva!

A guruló dollárok botrány főszereplője, a Bajnai Gordon volt kormányfő bizalmasa, Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy adatbázisából Magyarországot megalakulása óta csatatér államnak kezeli, a Közélet Iskolája - a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Nyomtass Te is! mellett - a három legfontosabb helyi támogatottak egyike.  A Nyomtass te is! egy 2017-ben indított ingyenes, közösségi terjesztésű hírújság. A kezdeményezés célja, hogy baloldali propagandalapok (például a 444, Telex, Átlátszó) lerövidített cikkeit minél szélesebb rétegekhez juttassa el - írta a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

A saját bevallása szerint pártoktól független Nyomtass te is! részt vett a 2022-es baloldali előválasztás stratégiai hátterét adó Ellenzéki Együttműködésben (Elegy). A propagandaanyag kiadója az eDemokrácia Műhely Egyesület, a kiadvány főszerkesztője az az L. László János, aki a Demszky-éra alatt a Budapest című portál felelős szerkesztője volt. 

Az egyesület képviselői között találjuk Sükösd Miklóst, korábbi CEU-docenst, a Védegylet, az LMP, majd a Párbeszéd alapító tagját. Nagy Ildikó Emese korábban Wittinghoff Tamás mellett, 2014-ben Budaörs Önkormányzatának sajtóreferense volt, Madarász Csaba pedig a Soros Györgyhöz köthető aHang egyik társalapítója, technológiai vezetője, a Közösségi Digitális Eszközök Alapítvány elnöke.


A Nyomtass te is! nevű lapot kiadó eDemokráciaMűhely Egyesület a Nemzeti Információs Központ (NIK) nemzetbiztonsági bizottság számára készült második részjelentése alapján 18 090 600 forintot kapott az Action for Democracytól. A Korányi Dávid által alapított szervezet egy részletben, 2022. március 21-én, azaz mindössze 13 nappal a 2022-es országgyűlési választás előtt utalta át az összeget. Az eDemokrácia Műhely Egyesület partnerei között szerepel a Norvég Alap és az Ökotárs Alapítvány is.

Az Action for Democracy 2022-es beszámolója szerint az NGO 55 142 dollárt folyósított a Print It Yourself!(Nyomtass te is!) tevékenységére. Ennek kapcsán korábban úgy fogalmaztak: „A Nyomtass te is! mozgalom egyszerű eszközzel, egyfajta „XXI. századi szamizdattal” lép fel annak érdekében, hogy mindenki hozzáférjen a [kizárólag baloldali tartalmakat megjelenítő] kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz. Az Action for Democracy büszke arra, hogy támogatni tudja ezt az alapvető jogokat helyreállítani kívánó szervezetet.”

Soros György propagandamédiája teljes erővel támogatja az agresszív Magyar Pétert
Soros György propagandamédiája teljes erővel támogatja az agresszív Magyar Pétert
Fotó: Origo

Csak az agresszív Magyarral foglalkoznak
És itt jön egy érdekes fejlemény. Felbukkanása óta - néhány kivételtől eltekintve - a Nyomtass te is! valamennyi nyomtatványa a hazai politikusok közül gyakorlatilag csak Magyar Péterrel foglalkozik.

➢ 2024. április 30-i szám (354.)

▪ „Hány százalékon áll Magyar Péter pártja?

❖ A Závecz-féle kutatás 14 százalékra, míg az Iránytű Intézet 26 százalékra mérte a Tisza Pártot a választani tudó biztos szavazók körében.”

➢ 2024. április 24-i szám (353.)

▪ „Bárki jelentkezhetett Magyar Péter Tisza nevű pártjának európai parlamenti választási listájára. Végül több mint 500 jelölt közül választhatták ki a győzteseket az internetes szavazók.”

➢ 2024. április 17-i szám (352.)

▪ „A Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) színeiben vesz részt Magyar Péter csapata a június 9-ei európai parlamenti választáson. A listára pályázat útján keresnek jelentkezőket.”

➢ 2024. április 10-i szám (351.) - SAJÁT CIKK

▪ „Magyar Péter: Az atombomba mi vagyunk

❖ Magyar Péter a múlt hétvégi tömegdemonstrációval ismét szintet lépett, immár százezernél is több embert volt képes kivinni a Parlament előtti térre. A színpadon Nagy Ervin mellett újabb színész, Bálint András adta az arcát a kibontakozó mozgalomhoz, de fellépett Rost Andrea operaénekes is…”

➢ 2024. április 3-i szám (350.) - SAJÁT CIKK

▪ „Hetek óta Magyar Péter áll a hazai politikai élet középpontjában. A hatalommal szembeni súlyos vádjait immár bizonyítékokkal is alátámasztotta. Ezért már másnap elkezdődött a hiteltelenítése, hogy ne ezekről legyen szó, hanem arról, amilyen embernek láttatni akarja őt a propaganda...”

➢ 2024. március 28-i szám (349.) - SAJÁT CIKK

▪ Mit érnek Magyar Péter bizonyítékai?

❖ „A volt igazságügyi miniszter exférje már hetek óta azt állítja, hogy a birtokában lévő hangfelvételek akár meg is rengethetik a jelenlegi kormányt. […] 

➢ 2024. március 6-i szám (346.)

▪ „Mit akar Magyar Péter?”

➢ 2024. február 21-i szám (344.)

▪ „Eközben a rendőrség vizsgálatot indított Magyar Péter, Varga Judit volt férjének állításaival kapcsolatban, aki súlyos korrupciós ügyekkel vádolja a Fidesz vezető köreit.”

➢ 2024. február 14-is szám (343)

▪ „Több mint egymillió ember nézte meg a Partizán média YouTube-csatornáján a beszélgetést Magyar Péterrel, a volt igazságügyi miniszter exférjével, aki kijelentette, hogy „egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak”.

Dőlnek a tízmilliók Sorostól
 

Ami az eDemokrácia Műhely egyesület további pénzeit illeti, a 2022-es évben a korábbiakhoz képest még tovább, 72 millió forintra nőtt a tárgyévre jutó támogatások mértéke, mindezt „adományokból, magánszemélyek támogatásából”. 

Az egyesület 2021. évi beszámolójából kiderül, hogy 2020-hoz képest jelentősen nőttek a forrásaik: a saját tőke mértéke 2020-ban 7,751 millió, míg 2021-ben 40,046 millió forint. 2020-ban “csak” 11,4 millió forint, míg a 2021-es évben már 61,4 millió forint támogatást kaptak. A 2022-es országgyűlési választás előtti évben zárt nyereséggel először az egyesület (22,5 millió forint adózás előtti eredmény). Az OSF 2017-ben 35 ezer, míg 2020-ban 25 ezer dollárral támogatta az egyesület munkáját - olvasható a cikkben. 

Gyurcsány háborúpárti honvédelmi minisztere is beállt Magyar Péter mögé

Mint arról korábban beszámoltunk, az egykori szocialista kormányzatok egyik meghatározó figurája tűnt fel Magyar Péter mögött a háborúpárti Juhász Ferenc személyében. A Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány honvédelmi minisztere több Facebook-bejegyzést is megosztott az elmúlt hetekben, amelyekben a baloldal új reménysége mellett vallott színt. Például előre jelezte, hogy Magyar Péter március 15-i, zászlóbontásnak aposztrofált tüntetésén kíván részt venni a nemzeti ünnep napján, s a március 14-én kelt bejegyzésében arra is kitért, hogy Magyartól és a körülötte kialakuló csoportosulástól nemcsak kormányváltást, hanem ellenzékváltást is vár. 

Az adatvédelmi botrány

Így például a Taplramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatójában a datadatos céghálóba tartozó két vállalat, az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org szerepelt. A Magyar Nemzet tényfeltáró cikkének megjelenése után a Datadat tagadta, hogy üzleti kapcsolat lenne a cégháló és Magyar mozgalma között, ám mindössze néhány óra telt el, és eltűnt a két cég neve a dokumentumból.

További néhány nap elteltével a Talpramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatójában, a szerző kilétét feltüntető rubrikában Bárdos Barnabás neve jelent meg. Utóbbi korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista által alapított mozgalom, a noÁr pénzügyekért felelős menedzsere volt.

A tevékenységét a minap beszüntető noÁrról ismert: azokkal az amerikai cégekkel dolgoztak együtt, amelyek érintettek voltak a dollárbaloldal-botrányban, vagyis a külföldről finanszírozott kampányfiaskóban. A mozgalom adatkezelését részben a Datadat végezte, így például a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó céghálóhoz kerültek azoknak a személyes adatai, akik ezeket megadták noÁr webshopjában, akik előfizettek vagy feliratkoztak a mozgalom hírlevelére, vagy az ő felületükön regisztráltak valamely tüntetésre.

További datadatos szál

Bárdos Barnabás személyén keresztül egy újabb szál tárul fel Magyarék mozgalma és a Bajnai-féle kör között. Bárdos és felesége nevére van bejegyezve ugyanis a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. nevű cég, amelynek a tulajdonában áll az a II. kerületi, Kelemen László utcai lakás, ahova bejegyezték Magyar Péter szervezetét, a Legyél a változás! Egyesületet. Az Átlátszó 2014-es cikke szerint a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. egy offshore-ügyben érintett ciprusi cég, a Burnack Holdings Ltd. egyik részvényese.

Az írás arra is kitért, hogy a Bajnai Gordonhoz köthető Wallis Asset Management Zrt. több tagja is valamilyen módon kapcsolható az offshore-céghez. Így például Winkler Gyula, aki támogatta Bajnai pártalapítványát, vagy éppen Nagy György, aki a Wallis egyik alapítója volt. Magyar Péterék egyesületét tehát olyan lakásba jegyezték be, amely egy ciprusi, Bajnai köreiig érő offshore-hálóban érintett vállalkozás tulajdona.

A datadatos csoport feltűnése azt valószínűsíti, hogy hasonló akcióra készülhetnek, mint a 2022-es választás idején. Amellett, hogy a Datadat cégcsoport akkor az egyesült baloldal digitális kampányáért felelt, a guruló dollároknak is a legnagyobb haszonélvezője volt. Közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be, és lényegében az egész baloldal 2022-es kampányát ők bonyolították le. Miután Magyar Péter mozgalma körül bukkantak fel a cégháló elemei, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított külföldi finanszírozás gyanúja miatt.