Sok parizer, kevés ajánlás: hatalmasat bukott Jakab Péter

Vágólapra másolva!
Mivel Jakab Péter alakulata, a Nép Pártján nem tudta összegyűjteni az előírt ajánlásmennyiséget, így nem indulhat el a júniusi uniós választáson. Nemrég parizeres Petya volt a baloldal messiása. Most meg nem tudott összegyűjteni 20 ezer aláírást. Péterek jönnek és mennek - így kommentálta Bohár Dániel Jakab kudarcát.
Vágólapra másolva!

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke szombaton közölte a Facebook-oldalán, hogy a Nemzeti Választási Iroda befejezte az ajánlásaik ellenőrzését. – 20 300 ajánlást gyűjtöttünk, ebből az NVI érvénytelenített 400-at. Maradt 19.900. Ez azt jelenti, hogy a Nép Pártján nem vehet részt az EP-választáson június 9-én – jelentette be az egykori Jobbik-elnök.

Ahogy azt a Magyar Nemzet kiemeli, ahhoz, hogy egy párt elindulhasson az EP-választáson, 20 ezer érvényes aláírást kellett összegyűjteni két hét alatt. Ezt nem sikerült megugraniuk Jakabéknak. Viszont minden jel arra mutat, hogy a további 12 pártnak összejön a művelet. 

Az EP-választásra jelentkező pártok sorrendjét már kisorsolták a szavazólapon, a pénteken leadott ajánlások ellenőrzése azonban még folyamatban.