Fegyverrel akart drogot szerezni két kamasz Budakalászon

Vágólapra másolva!
A két fiatal elhatározta, hogy ingyen szereznek drogot egy dílertől. Ehhez találkozót beszéltek meg vele Budakalászon, ahová egy légpisztollyal felszerelkezve érkeztek, majd megfenyegették vele a dílert.
Vágólapra másolva!

A két fiatal elhatározta, hogy ingyen szereznek drogot. Ezért felvették a kapcsolatot dílerrel, akivel személyes találkozót beszéltek meg Budakalászon 2023 augusztus 10-re. 

Magukkal vittek egy légpisztolyt is, hogy megfenyegessék vele a dílert, ugyanis abban reménykedtek, hogy ezáltal hozzájutnak az ingyen drogokhoz.

A helyszínen a díler már várta őket egy társával együtt. Miután elővettek egy zacskót, benne 40 darab extasy tablettával, az egyik fiatal felhúzta a pólóját, hogy láthatóvá tegye a nála lévő fegyvert, majd felszólította a dílert, hogy pakoljon ki mindent, ami nála van. Ekkor egy kutyasétáltató megzavarta őket, ezért a dílerek inkább elsétáltak. 

Amikor már a kutyasétáltató ember távolabb ment, a két kamasz ismét követni kezdte a dílert, miközben fegyvert mutattak neki.

Ám ekkor újra felbukkant a kutyasétáltató, ezért kénytelenek voltak szétszéledni.

A díler és társa egészen a közeli benzinkút melletti buszmegállóig menekült, amikor a két fiatal ismét utolérte őket. 

Egyikük azzal állt elő, hogy ha nem adnak nekik drogot ingyen, rájuk hívják a rendőröket. Mivel a fenyegetés eredménytelennek bizonyult, az egyik fiú valóban rendőrt hívott

azzal, hogy két férfit tartanak vissza, akiknél drogok vannak. 

Ezután közölte, hogy ha kidobják a kukába a drogot, a rendőrökkel közli majd, hogy téves volt a riasztás. Mivel a díler ezt nem tette meg, és fel akart szállni egy buszra, az egyik fiatal fogva tartotta, amíg a rendőrök a helyszínre érkeztek.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség 

mindkét elkövető ellen fegyveres rablás kísérlete és kábítószer birtoklás kísérlete miatt emelt vádat. A díler és társa ellen külön eljárást indítottak.

Néhány évvel ezelőtt Dobozon raboltak ki egy dílert. A két férfi marihuánát követelt tőle, megverték és betörték az orrát. Zuglóban pedig egy taxiban ülve raboltak ki egy kiskorú dílert. Egy háromtagú banda pedig rendőri akciót színlelve lopott drogot és több, mint félmillió forintot 2022 decemberén egy gödöllői dílertől úgy, hogy földre kényszerítették és brutálisan összeverték. A rendőrök idén áprilisban kerítették kézre őket, két nappal később pedig elrendelték a letartóztatásukat. Egy ohioi férfi pedig rendőrkutya segítségével akarta visszaszerezni ellopott heroinját.