Bármekkora a nyomás Brüsszel vagy mások részéről, Magyarország nem adja fel a békepárti álláspontját

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.05.07., UkránOroszháború
DONETSK OBLAST, UKRAINE - 5 MAY: Ukrainian soldier of the Khartia brigade prepares the D-20 artillery in the direction of Kupiansk, Ukraine, 5 May 2024. Diego Herrera Carcedo / Anadolu (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Európa a háború árnyékában - Az Európa Projekt-kutatás eredményei 2024-ben című konferenciáján Deutsch Tamás kifejtette, hogy Magyarország példa arra, hogy el lehet kerülni a hatalmi alávetést, el tudjuk kerülni a gazdasági kiszolgáltatottságot. Az EP-listavezető leszögezte: bármekkora a nyomás Brüsszel vagy mások részéről, Magyarország nem adja fel a békepárti álláspontját, és el fogjuk kerülni, hogy a 20. század két nagy tragédiáját követően ez most ne történhessen meg újra. Bármilyen erősek is ezek a zsarolások, törekvések, a magyarok ellen fognak állni - tette hozzá. Emlékeztetett: a magyar kormány erejét az uniós választás eredményének ereje tudja megsokszorozni, és fontos, hogy minél több békepárti hang legyen Brüsszelben is. Az erő a polgárok szabad véleményének kinyilvánítása révén születhet meg.
Vágólapra másolva!

A nemzeti szuverenitásunk folyamatos támadás alatt áll

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője nyitó előadásában kifejtette, hogy ha a magyar nemzet szabad, szuverén, akkor nagyszerű teljesítményre képes. A képviselő elmondta, hogy világos, hogyan élünk akkor, ha van szuverenitásunk, és milyen az, amikor attól megfosztanak bennünket. A múlt század a nemzeti szuverenitás elvesztéséről szólt. Most pedig a nemzeti szuverenitásunk folyamatos támadás alatt áll. 

Magyarország példa arra, hogy el lehet kerülni a hatalmi alávetést, el tudjuk kerülni a gazdasági kiszolgáltatottságot. Van saját út!  - ez az, amit az Orbán-kormány bizonyít. 

Öt pontban a szuverenitásvédelem kérdéseiről

1. Háború: Ma a legnagyobb baj a háborút támogatók lépései. A támogatók még több szankciót akarnak, még jobban sodródnak a háborúba, és a béke egyre távolabb van. Az egymásra licitáló európai vezetők már katonákat is akarnak küldeni Ukrajnába, és atomháborús nyilatkozatok is elhangzanak. Deutsch szerint 

bármekkora a nyomás Brüsszel vagy mások részéről, Magyarország nem adja fel a békepárti álláspontját, és el fogjuk kerülni, hogy a 20. század két nagy tragédiáját követően ez most ne történhessen meg újra. Bármilyen erősek is ezek a zsarolások, törekvések, a magyarok ellen fognak állni.

A magyar kormány erejét az uniós választás eredményének ereje tudja megsokszorozni, és fontos, hogy minél több békepárti hang legyen Brüsszelben is. Az erő a polgárok szabad véleményének kinyilvánítása révén születhet meg. A képviselő szerint bármit mondanak, 

a magyar dollárbaloldal erőszakos és szélsőséges háborúpárti álláspontot képvisel. A baloldali képviselők lelkesen szavazták meg a szankciókat, és olyan előterjesztéseket, amelyek révén az uniós országok fegyvert küldenek Ukrajnába.

A baloldal arra szavazott, hogy állítsák le a kőolaj- és földgázszállításokat hazánk irányába. Az Unió működése mélyen antidemokratikus a háború kérdésében. 

Az Unió polgárainak nagy része békepárti álláspontot képvisel, ehhez képest az uniós vezetők radikális háborúpárti álláspontot képviselnek. Deutsch Tamás szerint nem működhet úgy az EU, hogy az európai együttműködésben a polgárok véleményére nem adnak. 

2. Illegális migráció: Ennek támogatása támadást jelent minden állam alkotmányos szuverenitása ellen. Nem a tagállamok, hanem transznacionális intézmények akarják megmondani, kivel kellene együtt élnünk. Ez Deutsch Tamás szerint hazánkban nem fordulhat elő. A magyar dollárbaloldal minden bevándorláspárti javaslatot támogatott az EP-ben - tette hozzá.

Európa a háború árnyékában, Századvég, konferencia, Századvégkonferencia, Várkert Bazár, Deutsch Tamás, DeutschTamás, 2024.05.07.
Deutsch Tamás EP-képviselő
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

3. Genderideológiai őrület: Ez intézményes támadás az európai életforma ellen. A hagyományok és a józan ész helyett "ideológiai hordalékok" határoznák meg az életet. A kormány meg fogja védeni a gyermekeket, és nem engednek a brüsszeli nyomásnak - mondta el a képviselő.

4. Világos és egyértelmű az európai centrumországok törekvése, amely szerint a megosztottságot akarják garantálni Európában. Saját erőnkből állítottuk helyre a nemzeti szuverenitásunkat, de ez nem tetszik mindenkinek. A képviselő szerint minden feltétel adott a szuverenitáshoz, de a közép-kelet-európai országokat gyötörték éveken át, és ez ma sincs másként. Deutsch Tamás emlékeztetett, hogy az EU-n belül nehéz kivívni, hogy egyenrangú tagja legyen valaki az integrációnak, főleg a 2004 után csatlakozott országok esetén.

Van egy közös német-francia javaslat, mely szerint az EU szerződéseinek módosítása azt célozza, hogy ha az EB javaslatára egyszerű többséggel az ET hetes cikkelyes eljárást kezdeményez egy tagállam irányába, akkor azt azonnal kötelező lenne felfüggeszteni, csupán azért mert az eljárás megindult. Deutsch Tamás szerint ez szavazati jog felfüggesztéséhez is vezetne. 

5. Magyar dollárbaloldal Magyarország elleni hadjárata. Az utolsó öt évben mindent megtettek azért, hogy hazánk ellen áskálódjanak, és hazánk ne juthasson hozzá a neki jogosan járó forrásokhoz. Minden őrült ötletet támogattak, saját hazájuk ellen dolgoztak. Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy 

mindenki, aki ellenzéki, azért kíván fellépni, hogy a szuverenista, békepárti kormányt megbuktassa, és a háborúpárt erőket segítse hatalomra.

Európa a háború árnyékában, Századvég, konferencia, Századvégkonferencia, Várkert Bazár, Deutsch Tamás, DeutschTamás, 2024.05.07.
Deutsch Tamás képviselő
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Szuverenista fordulatra van szükség Európában

A listavezető szerint a szuverenista fordulat érdekében június 9-én minden uniós országban a szuverenista erőknek kell nyerni. 

Erre nincs befolyásunk, de hazánkban megtehetünk mindent azért, hogy megvédjük a magyar szuverenitást!

A szuverenista erőknek erős szövetséget kell kialakítani az EP-ben a választás után, és szerinte helyes, ha minél több európai országban a szuverenista erők nyerik a tagállami választásokat is. Deutsch Tamás szerint 

a veszélyek korában élünk, az öveket becsatolni kell, nem kicsatolni!

A személyes életünkben is, ha bajba kerülünk, ahhoz fordulunk, akiben bízunk: családunkhoz, és barátainkhoz, a hazánkhoz. Meg kell védeni a családokat, a hazát, hogy legyen kikhez hazamenni. Meg kell védeni a vallási közösségeket és a hazánkat is, hogy legyen hová hazatérni. Meg kell védeni a magyar szabadságot, a magyar szuverenitást! - szögezte le az EP-listavezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK