A teremtett világ védelmében címmel tart előadást Áder János a Károli Gáspár Református Egyetemen

Vágólapra másolva!
A Károli Közösségi Napokon tart ismeretterjesztő előadást Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke április 2-án. Az Uránia Nemzeti Filmszínházbana teremtésvédelem témaköréből hallhatnak értékes gondolatokat, valamint tényeket az intézmény hallgatói és munkavállalói.
Vágólapra másolva!

A környezettudatosság, a klíma- és természetvédelem, illetve a vízkészlet megóvása mind-mind olyan terület, mely egyéni és közösségi felelősségünk. Az egyetem hitvallása és a keresztyén értékrend alapja a teremtett világ védelme, megőrzése, az a közös gondoskodás és odafigyelés, amelyik tudja, hogy a teremtett világot ajándékba kapta.

A korábban Tréninghétnek nevezett, majd később a Károli Közösségi Napokra keresztelt programsorozat minden félévben egy héten keresztül különféle szakmai- és társadalmi kérdéseket boncolgat előadások, workshopok és tréningek formájában. 

Áder János volt köztársasági elnök.
Fotó: Forrés: MTI/Kovács Tamás

A 2011-ben elindult összegyetemi kezdeményezéssel a Károli Gáspár Református Egyetem azt a célt tűzte ki, hogy a normál curriculumon túl számos edukatív tartalmat kínáljon hallgatóinak, amely a szakmai, karrierépítési, lelki és egészségfejlesztő programok mellett közösségi, egyetemes témákat fókuszba állító eseményeket is szervez, melyen keresztül a közösség társadalmi érzékenységét növelve különféle társadalmi problémákra is ráirányítja a figyelmet. 

Az ismeretterjesztés és a társadalmi kérdések megvitatásának céljából 2022 májusában az egyetem szélesre tárta kapuit, s a Károli Szabadegyetem rendezvénysorozat elindításával is ezt a hiánypótló célt szolgálja. 

A teremtésvédelem az intézmény berkein belül szervezett formában, a Teremtésvédelmi Kutatóintézet keretében működik 2018 óta. Az egyetem fenntarthatósági törekvéseinek megalapozásában és megszilárdításában szakmai hátteret biztosító kutatóintézet választható kurzusok, szemináriumok keretében a hallgatóknak is lehetőséget nyújt a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretek megszerzésében és az ezekben való elmélyülésben. 

A teremtett világ védelmében című előadás a Károli Közösségi Napok és a Károli Szabadegyetem közös rendezvénye. 

A Károli Szabadegyetem rendszeres résztvevőit kivételesen a Károlyi-Csekonicspalota impozáns épületegyüttese helyett ezúttal az Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest egyik legmeghatározóbb neomór stílusú épülete várja. 

Az eseményre az alábbi regisztrációs felület kitöltésével ide kattintva jelentkezhetnek. Az esemény nem sajtónyilvános.