Fegyverrel követelte a drog árát egy komáromi díler

Vágólapra másolva!
Egy komáromi díler kábítószert adott el egy férfinak, aki viszont nem fizette ki. Ettől a díler ideges lett, és egy fegyverrel megfenyegette.
Vágólapra másolva!

A díler március 28-án, Komáromban 3,45 gramm kábítószert adott oda a férfinak, aki azonban a szer gyenge minősége miatt nem akarta kifizetni a 10 ezer forintos árat. A díler ezért április 9-én elment hozzá, a férfi pedig kiment hozzá az utcára.

Ott megint a pénzt követelte, de a vevő nem akarta kifizetni, arra hivatkozott, hogy nincsen pénze.

A díler ekkor megfenyegette, hogy ne merjen utcára menni, mert megvereti.

Forrás: Ügyészség.hu

A vita hevében a kabátjából elővett egy engedély nélkül tartott gáz-és riasztó fegyvert, és ráfogta a hozzá közel álló vevőre.

Megint a pénzét követelte, és azzal fenyegette, hogy lelövi és megvereti, ha nem fizeti ki.

A férfi ettől megijedt, végül a kérésére a díler eltette a fegyvert. Ezek után a férfi azt mondta, hogy kihívja a rendőrséget, mire a díler elment.

A rendőrség a díler otthonában lefoglalta a gázfegyvert és a hozzá tartozó lőszereket. A bíróság pedig április 12-én elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészek fegyveresen elkövetett önbíráskodás miatt emeltek vádat ellene. Azt javasolják, hogy ha a férfi lemond a tárgyaláshoz való jogáról és beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, akkor a bíróság ítélje 2 és fél évnyi börtönbüntetésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!