hirdetés
hirdetés
hirdetés

Forrás: AFP/Damien MeyerA Ferrari visszavárja Ross BrawntA csapatfőnök, Marco Mattiacci elismeri, hogy tárt karokkal fogadnák, és már tárgyaltak is vele, de valószínűleg nem fog újra náluk dolgozni. Alonso azt mondja, nem akarja elhagyni a Ferrarit.

Forrás: Farkas Péter (Origo)
Lényegében elkészült a Honda F1-es motorja

A következő hetekben megkezdik a tesztelését a próbapadon. Már jövőre versenyeket akarnak nyerni.

Forrás: AFP/Christof Stache
Rosberg bűnbánatot gyakorolt, a Mercedesnél szabad a vásár

A német egy Brackley-ben tartott csúcstalálkozón elismerte, hogy ő hibázott a Spában történt ütközésnél.

2014. szeptember 2. kedd

19:37A Renault már gyári csapatának tekinti a Red Bullt

Elismerik, hogy nem volt hatékony egyformán bánni az összes partnerükkel. A Ferrarihoz hasonlóan ők is nyitottak a motorfejlesztési tilalom enyhítésére.

13:04A Ferrari visszavárja Ross Brawnt

A csapatfőnök, Marco Mattiacci elismeri, hogy tárt karokkal fogadnák, és már tárgyaltak is vele, de valószínűleg nem fog újra náluk dolgozni. Alonso azt mondja, nem akarja elhagyni a Ferrarit.

2014. szeptember 1. hétfő

15:59Lényegében elkészült a Honda F1-es motorja

A fejlesztése a terveknek megfelelően halad, a következő hetekben megkezdik a tesztelését a próbapadon. Autóba szerelve csak jövőre fogják kipróbálni, de bíznak benne, hogy azonnal a Mercedes szintjén lesznek.

10:54Alonso hétfőn szabadulhat a Ferraritól

Német lapértesülések szerint van egy olyan záradék a szerződésében, hogy ha szeptember 1-jén több mint 25 pont a hátránya a világbajnokság éllovasához képest, elhagyhatja a csapatot. A McLaren évi 32 millió dollárért csábítja.

2014. augusztus 31. vasárnap
2014. augusztus 29. péntek

16:47Rosberg bűnbánatot gyakorolt, a Mercedesnél szabad a vásár

A német egy Brackley-ben tartott csúcstalálkozón elismerte, hogy ő hibázott a Spában történt ütközésnél. A Mercedes menedzsmentje zöld utat adott a versenyzőinek az újabb csatákhoz, de figyelmeztette őket, hogy több hasonló incidenst nem fog tolerálni.

11:18Verstappen: Úgy vezetek, mint Alonso

A fiatal holland hasonlónak érzi a stílusukat, Mika Häkkinen szerint azonban nem áll készen az F1-es bemutatkozásra.

2014. augusztus 28. csütörtök

17:23Webber: A Mercedes megszűnt csapatként működni

Webber nem biztos benne, hogy Rosberg és Hamilton tartósan képes lesz együtt dolgozni. A Mercedes szerinte jelenleg nem igazi csapat, mivel a pilóták kizárólag magukért versenyeznek. Úgy véli, ez csak a kezdet, az igazi rémálom ezután jön.

14:10Heteken belül eldől, Vettel vagy Alonso a McLarenhez megy-e

Eric Boullier ismét egyértelműsítette, hogy élversenyzőt akarnak szerződtetni. A végleges döntésre nem kell télig várni, néhány héten belül bejelenthetik a 2015-ös pilótapárosukat. Könnyen lehet, hogy Button a partvonalon kívülre szorul.

2014. augusztus 27. szerda

22:05Nico Rosberg: bűnös vagy ártatlan? - Spái Görbe Tükör

A Belga Nagydíjon történt ütközés miatt a brit sajtó kemény magja azonnal pellengérre állította a német versenyzőt, pedig ami történt, az csak egy régóta tartó folyamat szükségszerű következő állomása volt. A világbajnoki küzdelem hevében a legártatlanabb hibák jelentősége is megsokszorozódik, de Hamilton és Rosberg viszonya még nem érte el a forráspontot. Lesz ez még rosszabb is.

19:45A Ferrari lazítana a motorfejlesztési korlátozásokon

Marco Mattiacci csapatfőnök szerint a Forma-1-ben természetesnek kellene lennie, hogy a lemaradásban lévők megpróbálhatnak felzárkózni a gyorsabbakhoz. Szeretné, ha lenne lehetőség az erőforrások tuningolására.

17:50Massa jobb szervizmunkát vár a Williamstől

Belgiumban is sok időt vesztett a nem elég hatékony bokszutcai munka miatt. Rob Smedley megígérte, hogy a csapat felülvizsgálja a módszereit.

13:48A McLaren kivethette a hálóját Vettelre és Newey-ra

A csapat hosszú távú megoldásban gondolkodik. Giancarlo Minardi egy japán forrásra hivatkozva közölte, hogy a Honda megpróbálja a wokingiakhoz csábítani Sebastian Vettelt, amiben akár Bernie Ecclestone is segíthet nekik. Fernando Alonso a hétvégén egyébként aláírt a Red Bullnál - egy pólót az egyik mérnök kisfiának.

2014. augusztus 26. kedd

15:23A Red Bull nem foglalkozik a vb-címmel

Bár triviálisnak tűnik, hogy a Mercedes párosa mellett nem lehet labdába rúgni a vb-címért vívott küzdelemben, Daniel Ricciardónak még lehet hajszálnyi esélye ellenük - a szezon középső harmadában ő gyűjtötte a legtöbb pontot. A Red Bullnál ugyanakkor egyelőre csak a soron következő megmérettetésre koncentrálnak.

13:52Whitmarsh hivatalosan is távozott a McLarentől

Még az idén is a csapat alkalmazottja volt a korábbi csapatfőnök, de a felek úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják. Whitmarsh 1989 óta dolgozott a McLarennél.

11:52Az FIA lezártnak tekinti a Hamilton-Rosberg ütközést

Nem indítanak vizsgálatot az ütközést követően, mivel Rosberg szándékossága nem bizonyított, ráadásul a Mercedes is tagadta azt.

A világbajnokság állása
Egyéni bajnokság állása
Versenynaptár
  Ajánlat
  Ajánlat
  Olvasnivaló
  Ajánlat
  Ajánlat
  Ajánlat
  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés