Lezárult Ryan Reynolds és a T-Mobile bombaüzlete

Vágólapra másolva!
A T-Mobile lezárta a Mint Mobile nevű vállalat felvásárlását. Az Egyesült Államokban működő vállalatnak néhány éve a hollywoodi sztár, Ryan Reynolds, a Deadpool-filmek főszereplője is tulajdonosa, aki most óriási bevételhez jut így.
Vágólapra másolva!

A hatóságok jóváhagyásával lezárult egy komoly üzlet az amerikai mobilszolgáltató szektorban: 

a T-Mobile 1,35 milliárd dollárért (ez kb. 488 milliárd forint) megvásárolta a Mint Mobile nevű vállalatot.

Az ügyletet már tavaly márciusban bejelentették, de csak most teljesült, miután arra megérkezett az illetékes hatósági engedély az illetékes szövetségi telekommunikációs hivataltól. Az üzlet jóváhagyásának feltétele volt, hogy az átláthatóság és a piaci verseny biztosítása érdekében a T-Mobile biztosítson szolgáltatóváltási lehetőséget a Mint ügyfeleinek. A T-Mobile erre hajlandó volt, így akik nem akarnak a továbbiakban a Mint Mobile ügyfelei maradni, azok 60 napig más szolgáltatóhoz szerződhetnek.

A vételárat az óriáscég készpénzben és részvénycsomagok formájában teljesíti.

Az ügyletben érdekelt a hollywoodi filmsztár Ryan Reynolds is, aki a Mint Mobile reklámarca volt eddig. A Deadpool-filmek sztárja általában komikusi vénáját megcsillogtatva tűnt fel a cég hirdetéseiben és promócióiban. De a Mint Mobile eladása tulajdonosként is érinti, hiszen 2019-ben 25 százalékos tulajdonrészt szerzett a virtuális mobilhálózati szolgáltatásokat, illetve SIM-kártya és eSIM-kártya szolgáltatásokat kínáló cégben.

Az alábbi, X-en közzétett bejegyzésben Reynolds bejelenti az üzlet lezárását:

A Wall Street Journal-nál korábban úgy kalkuláltak, hogy a cég eladásával Reynolds lényegében azonnal 300 millió dollárral lesz gazdagabb, bár arról nincs információ, a vételár rá eső részéhez milyen pénzügyi konstrukcióban jut hozzá.

Több kommentár kritikákat fogalmazott meg az üzlettel kapcsolatban, azt jelezve, hogy az eddig független, az ügyfeleknek a legjobb ár/érték arányú szolgáltatást kereső Mint bekebelezésével a T-Mobile tovább mérsékli a piaci versenyt, ami az ügyfelek kiszolgáltatottságát növeli. Mások ugyanakkor arra mutatnak rá, hogy Mint Mobile már eddig is ezer szállal kötődött a T-Mobile-hoz, például azzal, hogy elsődlegesen annak infrastruktúráját használta szolgáltatásainak nyújtásához - jegyzi meg a Quartz.

A lap idézte Ryan Reynolds-ot is, aki nagy elégedettségének adott hangot az üzlet kapcsán. Elmondta, hogy partnerként tekintenek a T-Mobile-ra, ennek révén a Mint előtt további fejlődési lehetőség áll. Azt nem jelentette ki egyértelműen, hogy továbbra is ellátja-e a vállalat reklámarcaként feladatait, de szavai arra utalnak, hogy várhatóan továbbra is ő képviseli majd a céget az ügyfelek és a nyilvánosság irányába.