Tovább drágul a népszerű streamoldal előfizetése

Vágólapra másolva!
A prémium előfizetés egy szolgáltatásra sem olcsó mulatság, azonban most már a standard csomag is drágul a Spotify kínálatában.
Vágólapra másolva!

A Spotify akár évi 11 ezer forinttal is megemeli az árakat - ez a második emelés egy éven belül.

Az emelés mértéke a csomagtól függ. Az egyéni (egy hallgatóra szóló) csomag havi 5100 forintról 5550 forintra emelkedik. A duó (két hallgató) és a családi (legfeljebb hat hallgató) csomagok havi 7855 forintra, illetve havi 9200 forintra emelkednek, ami csomagonként majdnem 1000 forint emelést jelent.

A Spotify egy hónappal a számla változása előtt e-mailt küld az ügyfeleknek, és az új árat májusban vagy júniusban kezdik el fizetni. A havi cirka 2800 forintba kerülő diákcsomag, illetve az ingyenes, reklámokkal ellátott standard csomag nem változik.

Happy,Young,Couple,Listening,Music,And,At,Home,,Sharing,Headphones
Happy young couple listening music and at home, sharing headphones
Fotó: sakkmesterke / Shutterstock/Copyright (c) 2016 sakkmesterke/Shutterstock.  No use without permission.

Ha ingyenes próbaidőszakban van, a próbaidőszak lejárta után egy hónapig a régi árat kell fizetnie, mielőtt átállna az új árra.

Az új előfizetőket azonnal az új árat kell fizetni. Ez a Spotify második emelése kevesebb mint egy éven belül, miután tavaly júliusban emelte az árakat. Ha nem elégedett az árváltozással, bármikor lemondhatja Spotify-csomagját, kilépési díj vagy büntetés nélkül. Ha lemondjuk az előfizetést, a fiókot átállítjuk a hirdetésekkel ellátott ingyenes verzióra, vagyis továbbra is használhatjuk a szolgáltatást. 

A Spotify nyilvánosságra hozta, hogy 2023-ban 

9 milliárd dollár (333 milliárd forint) jogdíjat fizetett.

 Forrás: Mirror