Vettel a falat súrolva is legyőzte a Red Bullokat az időmérőn

Események

auto-prix Horizontal Ferrari's German driver Sebastian Vettel drives during the qualifying session of the Formula One Singapore Grand Prix in Singapore on September 16, 2017.  / AFP PHOTO / Roslan RAHMAN
Ferrari's German driver Sebastian Vettel drives during the qualifying session of the Formula One Singapore Grand Prix in Singapore on September 16, 2017. / AFP PHOTO / Roslan RAHMAN
Vágólapra másolva!
A Ferrari magára talált, amikor igazán fontos volt: a német versenyző a szingapúri Q3-ban két olyan kört futott, amivel megszerezte a pole pozíciót, bár a végén ő és Räikkönen is a falnak koccant kicsit. Verstappen és Ricciardo a 2-3. helyet kaparintotta meg, a Mercedesnek viszont a rémálma vált valóra, amikor Hamilton a harmadik sorba szorult egy olyan pályán, ahol nehéz előzni.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Sebastian Vettel összeszedte magát, és pályafutása 49. pole pozícióját elérve az élről kezdheti a vasárnap zajló F1-es Szingapúri Nagydíjat. Ez Vettel 4. pole pozíciója az utcai pályán, korábban még soha sem maradt le a győzelemről, ha itt az élről indulhatott, holnap az 5. szingapúri győzelméért hajthat, ami a világbajnoki vezetést is visszaadhatja neki.

Ehhez nagy segítséget jelenthet a számára, hogy a két Red Bull és Kimi Räikkönen is meg tudta előzni a legnagyobb riválisát, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast is. Vettelnek mindent bele kellett adnia, az utolsó mért körén is súrolta a falat, de végül 1:39.491-gyel új pályacsúcsot futott, és visszaverte Max Verstappen, valamint Daniel Ricciardo támadását.

Vettel hozta a kötelezőt, de nem volt könnyű dolga - galéria! Forrás: AFP/Roslan Rahman

Ricciardo a pályafutása során először kapott ki a csapattársától az itteni időmérőn. Verstappen végig nagyon igyekezett, de Vetteltől a Q3 első körében már elmaradt, és a második próbálkozás alkalmával sem tudott javítani. A két Red Bull azonban így is kemény ellenfele lehet a Ferrarinak, és a harmadik sorba szoruló Mercedeseknek.

Hamilton a gumihőmérsékletet mérő érzékelő meghibásodásával küzdött,

ezért a Q3-ban helytelen értékeket látott a kijelzőjén, de nem ezen múlott a jobb eredmény a számára, a Mercedes ezúttal nem tudott felnőni az ellenfelek szintjére. A Q2 végén úgy tűnt, hogy meglepetésre a McLarenek is rájuk ijeszthetnek, de ebből a fenyegetésből végül nem lett semmi, ezúttal is Nico Hülkenberg került hozzájuk a legközelebb.

Hamiltonnak ezúttal esélye sem volt, hogy megelőzze Vettelt - galéria! Forrás: DPPI/Dppi

Hülkenberg továbbra is magabiztosan veri Jolyon Palmert, és az egyetlen pilóta, aki továbbra sem kapott ki a csapattársától az idei időmérők során. Jól szerepelt Stoffel Vandoorne is, a Q2-ben gyorsabb volt Fernando Alonsónál, de a kétszeres világbajnok végül felülkerekedett rajta, amikor számított. Carlos Sainz ismét legyőzte a frusztrált Danyiil Kvjatot, aki a Q2-ben kiesett.

Gyengén szerepeltek a Force Indiák, de még rosszabb eredményt értek el a Williamsek.

A grove-i istálló autói már a Q1-ben kiestek, Felipe Massa és Lance Stroll is nekiment a falnak, és csak az utolsó előtti sorba állhatnak fel a két Sauber elé. Ettől független Sergio Pérez és Esteban Ocon sem lehet boldog a 12-14. pozícióval a vasárnapi futam előtt, amire az utolsó helyezett Marcus Ericsson kivételével egyelőre az egész mezőny büntetések nélkül készülhet.