A Ferrari dominált, a Mercedes továbbra is bajban az időmérő előtt

Események

Forma-1, Monacói Nagydíj, Sebastian Vettel, Ferrari
Ferrari's German driver Sebastian Vettel test drives during the first practice session at the Monaco street circuit, on May 25, 2017 in Monaco, three days ahead of the Monaco Formula 1 Grand Prix. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Vágólapra másolva!
Magabiztos 1-2-vel húzta be az utolsó edzést a Ferrari, miközben a Mercedes a jelek szerint nem talált tökéletes megoldást a beállításproblémákra. Hamilton csak 5. lett, Verstappen is beférkőzött elé. Ocon összetörte a Force Indiát, Ricciardo kétszer is kicsúszott.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
34 bejegyzés

Az utolsó edzésen az első két helyet elfoglaló Ferrari várhatja a legkedvezőbb helyzetből a monacói időmérőt, a csapat ráadásul növelte is az előnyét a csütörtöki edzésnaphoz képest. Az 1. helyet magabiztosan megkaparintó

Sebastian Vettel több erős körrel villantott, végül 1:12.395-nél állította meg a stoppert.

Hozzá csapattársa, Kimi Räikkönen férkőzött legközelebb, de a német idejétől ő is 3,5 tizeddel elmaradt, a többiek hátránya pedig még nagyobb volt. Az ultralágy gumik jól bírták a strapát, a versenyzők gond nélkül tudtak egymás után több gyors kört is repeszteni velük.

Vettel zárta az élen utolsó edzést is Forrás: AFP/Pascal Guyot

A Mercedes a jelek szerint nem talált tökéletes gyógyírt a beállításproblémákra, és az eredmények alapján lehet, hogy a Ferrari helyett a Red Bull-lal kell harcolniuk a hercegségben. Bár Valtteri Bottas nagy nehezen maga mögé utasította Max Verstappent, Lewis Hamiltonnak ez nem sikerült, sőt, majdnem 3 tized választotta el tőle.

A brithez közel végzett a 6. helyen Daniel Ricciardo, aki kétszer elfékezte magát az első kanyarnál, a St. Dévote-nál, és a második alkalommal ki sem tudott kecmeregni a bukótérből. Rádión azt mondta, a fékek babráltak ki vele, de sokat egyébként nem vesztett, mert ez az edzés legvégén történt.

Az apróbb elfékezéseken túl erre az edzésre is jutott egy nagyobb csattanás: 50 perc után

Esteban Ocon a jobb első kerekével eltalálta az Uszoda második sikánjának bejárati ívénél a korlátot,

amitől irányíthatatlanná vált az autója, és a szemközti falnak csapódott. A Force India orra komolyabban megrongálódott, de a szerelők valószínűleg meg tudják javítani az időmérőre.

A Toro Rosso megtartotta jó formáját, esélyesnek tűnik a Q3-ra. A McLaren is reménykedhet ebben, de ha Jenson Button bejutott a legjobb tíz közé, akkor sem örülhet, mert készleten felüli erőforrás-elemek beszerelése miatt 15 rajthelyes büntetést fog kapni a kvalifikációt követően.

Az edzésről élőben készült tudósításunkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!