Vágólapra másolva!
Délután már úgy ketyegett le a másfél óra, hogy az autókat egy pillanatra sem engedték ki a pályára, mert a mentőhelikopter a köd miatt nem tudott volna leszállni a 38 km-re lévő kórháznál. A csapatoknak a szombat délelőtti szabadedzésen kell majd felkészülniük az időmérőre és a versenyre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül27 bejegyzés

Akció nélkül maradtak a Kínai Nagydíj második szabadedzésének nézői, az autókat ugyanis a másfél óra alatt egyáltalán nem engedték ki a pályára. Bár az eső is szemerkélt, a problémát a köd okozta:

a mentőhelikopter ugyan fel tudott volna szállni, de a 38 km-rel arrébb lévő, neurológiai sérülések ellátására alkalmas kórháznál nem landolhatott volna,

és a protokoll szerint ilyenkor nem lehetnek versenyautók a pályán.

A közönséget jobb híján csak Lewis Hamilton szórakoztatta, aki kisétált a lelátókhoz, és dedikált baseball-sapkákat dobált közéjük. A versenyzők egyébként tétlenségre voltak kárhoztatva.

„Erről érdemes beszélnünk, mert így a szurkolók járnak rosszul – ismerte el Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója. – Muszáj lesz foglalkoznunk a kérdéssel, de nem felejthetjük el, hogy

Végül egész nap csak 14-en tettek meg mért kört, ők is még a délelőtti edzésen, amelynek több mint a fele szintén elmaradt a köd miatt. A csapatok egyáltalán nem tudtak érdemben készülni az időmérőre és a versenyre, amelyek alatt várhatóan száraz lesz az idő: csak szombat éjjelre jósolnak egy kiadós esőt. Mivel nem szerezhetik meg a szokásos mennyiségű adatokat például a gumik viselkedéséről, akár borulhat a papírforma is.

A Williams ma próbálhatta ki először az autóját esőgumikon Forrás: AFP/Greg Baker

„Muszáj lesz mindent belesűrítenünk a szombat délelőtti edzésbe – mutatott rá Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke. – A mai elmaradt edzések miatt kapunk egy extra szett gumit, vagyis három szettünk lesz."

Alig 15 perccel az F1-es szabadedzés vége után a Porsche Supercup mezőnyét már ki is engedték a pályára - igaz, az nem nyitott pilótafülkés autókból áll.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!