Hamilton a Ferrarikat megelőzve nyerte a hűvös nyitóedzést

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes GP MGP W07 action during the 2016 Formula One World Championship, United States of America Grand Prix from october 21 to 23 in Austin, Texas, USA - Photo Frederic Le Floch / DPPI.
Vágólapra másolva!
Vettel és Räikkönen közel került hozzá, de a Ferrarik a lágy gumikon futották a legjobb körüket, míg Hamilton Rosberghez hasonlóan a közepes keveréken. A vb-éllovasa több mint 7 tizeddel kapott ki csapattársától. Verstappen bukta az edzésidő felét a túlhevülő fékek miatt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül42 bejegyzés

Tavaly Nico Rosberg uralta a Forma-1-es versenynaptárba több mint két évtized távollét után visszatérő mexikói pályát, de az idei nagydíj nyitánya Lewis Hamiltonnak sikerült jobban, aki több mint 7 tizedet vert csapattársára a közepes gumikon.

A vb-éllovasnak a pozíciója is ugyanannyi lett, mint a lemaradása tizedben mérve Hamiltontól, mivel az élmezőny többi tagja hosszabb ideig próbálgatta a puhább gumikat, és a Ferrarik, a Force Indiák, valamint Valtteri Bottas szintén beszivárgott elé. Néhány percre a Williamsnek és a Force Indiának is megvoltak a dicső pillanatai, amikor felzárkóztak Hamilton idejéhez, de körülbelül fél órával a leintés előtt Sebastian Vettel lestoppolta a 2. helyet, az utolsó percekben Kimi Räikkönen pedig a 3.-at a lágy gumin.

Sergio Pérez és Nico Hülkenberg a még puhább, piros jelzésű abroncsokon jegyezte legjobb idejét, így megelőzték Bottast. A Red Bull egyelőre nem vitézkedik: Daniel Ricciardo 8. lett, majdnem 3 tizedet kapott Bottastól,

Max Verstappen pedig bukta a délelőtti felkészülési idő felét a hátsó fékjeinek túlmelegedése miatt.

Ettől megsérült néhány kábelköteg az autójában, de Christian Horner a Skynak azt mondta, a délutáni tréningre mindent helyrehoznak.

Hamilton végzett az élen a nyitóedzésen Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Szerelési munkálatok várnak a Sauber szerelőire is, mert Felipe Nasr lebontotta az első szárnyának jobb oldalát, miután túl vadul lovagolta meg az egyik kerékvetőt. A szanaszét szóródó törmelékek miatt pár percre piros zászlóval megszakították a gyakorlást, de ettől eltekintve csak apróbb kicsúszások zavarták meg.

Ezúttal felszerelték a glóriát a mezőny második felébe tartozó autókra, a fejvédő eszközzel ismerkedhetett Pascal Wehrleing, Felipe Nasr, Kevin Magnussen is.

Az idő egyébként meglehetősen hűvös Mexikóban.

Tavaly 18-21 fokos levegőben indult a nagydíjhétvége, ma viszont még nem kúszott a higanyszál 14 Celsius fölé.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!