Hamilton uralta az első edzést Austinban

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, USA Nagydíj
Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint péntek délelőtt a Mercedes 2 másodpercet vert a Red Bullra és a Ferrarira, Rosberg a szuperlágy és a lágy gumikon is 3 tizedet kapott a csapattársától.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Tarolt a Mercedes az USA Nagydíj első szabadedzésén, a gyakorlást az élen záró Lewis Hamilton majdnem 2 másodpercet vert a 3. helyezett Max Verstappenre. A valós különbség azonban vélhetően kisebb a Mercedes és a Red Bull között, mert a németek a lágy gumikon érték el a legjobb köridőiket, Verstappen viszont a közepes abroncsokat használta.

A tavalyi esőzés után ezúttal száraz pályán, viszonylag hűvös, de napsütéses időben rendezték meg az első szabadedzést, amelyen a két Mercedes már korán az élre állt. Először a szuperlágy gumikon hajtottak a pályára, és Hamilton már ekkor is gyorsabb volt Rosbergnél, 3 tizeddel előzte meg a csapattársát. A legjobb körüket azonban az edzés második felében, lágy keveréken futották, Hamilton 1:37.428-as idejénél a német ezúttal is 3 tizeddel volt lassabb.

Az első gyakorláson a Red Bull került a legközelebb a Mercedeshez,

a közepes gumikon köröző Verstappen 1:39.379-es ideje is elég volt a 3. helyhez. A másik Red Bull-lal Daniel Ricciardo nem tudta tartani a tempót a hollanddal, csak a 7. helyen zárt, de a mérnöke az edzés közben emlékeztette, hogy a két autóban eltérő motorbeállításokat teszteltek.

Hamilton kezdett jobb formában Austinban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A Ferrari versenyzői közül a 4. helyen záró Kimi Räikkönen volt gyorsabb, majdnem fél másodpercet vert Sebastian Vettelre, aki 8. lett. A német az edzés második felében túl keményen hajtott rá az egyik kerékvetőre, ezért a Ferrariról leesett egy alkatrész, majd

a leszakadó visszapillantó tükrét a kezével tartva kellett visszatérnie a bokszba.

Az utóbbi időben mutatott formájukat figyelembe véve jól szerepeltek a Toro Rossók, Danyiil Kvjat és Carlos Sainz is befért a legjobb tíz közé, a Force India pedig egyelőre gyorsabbnak bizonyult a Williamsnél. A Vettelt érintő incidenst leszámítva az edzés simán lezajlott, csak néhány hiba, köztük Kvjat megpördülése keltett némi izgalmat.