Hamilton nyert, Verstappen felbosszantotta Räikkönent

Események

Forma-1, Magyar Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton leads during the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 24, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Mercedes címvédője lerajtolta, aztán maga mögött tartotta a csapattársát, így átvette a vezetést a vb-ben. A Ferrarik a versenyen életre keltek, de hiába támadták a Red Bullokat a Magyar Nagydíjon.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül68 bejegyzés

Lewis Hamilton a számára egyik legkedvesebb pályán átvette a vezetést a pontversenyben Nico Rosbergtől, ötödik győzelmével egyúttal egyedüli csúcstartóvá lépett elő a Hungaroringen. A vb-címvédő a rajtnál ugrotta át csapattársát, s bár utána 3 másodpercnél jobban egyszer sem szakította le, különösebb nehézségek nélkül nyert.

Sem a Red Bull, sem a Ferrari nem jelentett fenyegetést rájuk, az egymás közti csatájukat viszont a Red Bull nyerte.

A piros lámpák kialvása után Hamilton és Daniel Ricciardo is felfalta Rosberget az első kanyar felé menet, akinek annyit sikerült mentenie, hogy a 2-esnél visszaelőzte a Red Bullt. "Végül minden a rajton múlt. Onnantól próbáltam nyomást helyezni Lewisra, de ezen a pályán nem lehet előzni" - mondta Rosberg. "A rajtom rendben ment, a többiek egyszerűen még jobban indultak. Kikaptam az 1-es kanyar felé menet, ez elszomorító."

Az 1-es kanyarból már Hamilton jött ki elsőként Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Hamilton nyakán látszólag csak a második etap elején, a lágy gumikra váltva szorult kicsit a hurok, de összeszedte magát, és akkor sem ingott meg, amikor a táv vége felé – 5 másodperces időbüntetés árán – feltartotta Esteban Gutiérrez, 0,6 másodpercre olvasztva az előnyét. "A rajt jelentett mindent" - ismerte el. "A csapat fantasztikus stratégiát választott, és az autót is kiválóan készítették fel, ahogy mindig."

Azt mondta, időnként azért esett a nyakára Rosberg, mert kímélte a gumijait és a motorját. "Száz százalékig uraltam a versenyt. Egyetlen pillanat sem volt, amikor azt hittem, hogy elveszthetem" - jelentette ki.

Daniel Ricciardo a várakozásaival ellentétben nem tudta megszorongatni a Mercedest. Az első kerékcserék után ugyan 7,6-ról 4,6 másodpercre faragta le a hátrányát Hamilton mögött, és a második bokszkiállását korábbra időzítve egy elévágással is megpróbálkozott, de a lemaradása végül 27 másodpercre hízott, és a ferraris Sebastian Vettel is utolérte. Ennek dacára "szuperboldognak" jellemezte magát, és örült, hogy legalább ideiglenesen gyorsabb volt a Mercedeseknél.

"Már attól is elmosolyodtam, amikor néha mondták, hogy gyorsabb vagyok náluk" - nyilatkozta a Sky Sportsnak. Ricciardo zsinórban harmadszor állhatott dobogóra a Hungaroringen.

Verstappen megint levédekezte Räikkönent

Vettel az első etapban még mindkét Red Bullnak a hátulját nézte, a 4. helyet azzal örökölte meg, hogy a holland elrontotta az első bokszkiállását:

nem taposott bele eléggé a fékbe, ezért arrébb gurult, s emiatt a kerekeket túl lassan helyezték fel a szerelők.

Ezzel beragadt az első etapját a lágy gumikon 29 körig nyújtó Kimi Räikkönen mögé, akit sehogy sem tudott megelőzni.

A verseny elején a Red Bullok haladtak a 3-4. helyen Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Noha ekkor még egy kiállásnyi előnye volt Verstappennek, később, az utolsó kerékcserék után újra egymásra találtak, fordított felállásban a finn rohamozott. Räikkönen az 50. körben kapta meg a szuperlágy gumikat, melyekkel hamar utolérte a Red Bullt, és a Spanyol, illetve az Osztrák Nagydíj után újra megpróbálhatta megelőzni – ezúttal is eredmény nélkül.

A jobban tapadó abroncsokon Räikkönen néhányszor bekukucskált, sőt, egy-egy merész féktávval meg is próbált beesni vetélytársa mellé, a külső íven nem járt sikerrel. Egyszer össze is ért a két autó a 2-es kanyar féktávján, ahol a dühös Räikkönen szerint Verstappen többször változtatott irányt.

- mondta fanyarul a verseny után. Sajnálja, hogy nem sikerült előznie, mert egyébként jónak érezte a Ferrari tempóját. Verstappen nem látott semmi problémát a védekezésében. "Szerintem minden korrekt volt" - vélte. "Nagyon furcsa lenne, ha megbüntetnének."

"Nagyon merészen támadott a belső íven, ezért belülre húzódtam, neki pedig fékeznie kellett. Blokkoltak a kerekei, és eltalálta az autóm hátulját.”

Alonso örül a minigyőzelemnek

A három élcsapat pilótáin kívül mindenki körhátrányban ért célba, leszámítva Jenson Buttont, aki a mezőny egyedüli kiesője lett. A britnek nagyon korán problémája támadt a hidraulikai nyomás elvesztése miatt, amivel visszaesett a mezőny végére, s

később egy áthajtásos büntetést is kapott tiltott rádiós segítség miatt.

"A fékpedál egészen a padlóig beesett, ami sosem kellemes érzés. A csapat megadta, hogy min változtassak, hogy ne forduljon elő újra" - mondta, hozzátéve, hogy ez biztonsági ügy volt.

A dobogó Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Pedig jó esélye lehetett volna a pontszerzésre, hiszen csapattársa, Fernando Alonso a 7. helyen ért célba, 7,2 másodperccel megelőzve Carlos Sainzot. Mindketten elégedettek voltak az eredménnyel, főleg a kétszeres világbajnok. "A Mercedesek, a Ferrarik és a Red Bullok utolérhetetlenek számunkra, a mezőny maradék részében viszont mi voltunk a legjobbak. Ebben a minibajnokságban ma miénk a legjobb eredmény" - fogalmazott.

Valtteri Bottas a rajtnál megelőzte Nico Hülkenberget, és a célba is ebben a sorrendben, a 9-10. helyen futottak be, a Williams így 1 ponttal növelte előnyét a Force India előtt. Igaz, valószínűleg nem Hülkenberg lett volna a 10., ha másoknak nincs balszerencséje; előzőleg Jolyon Palmer és Sergio Pérez is esélyesebbnek tűnt a pozícióra.

A Force India szervizcsapata nem lehet büszke

A lágy gumikon rajtoló, a saját bevallása szerint karrierje legjobb versenyét teljesítő

Palmer jó úton járt első F1-es pontja felé, de a 48. körben megpördült a Mansell-kanyarban.

"A tempóm igazán jó volt. Jól éreztem magam az autóban, de egyszer csak megpördültem, nem értem, mitől. Mindent a szokásos módon csináltam" - tanakodott. A hiba végül a 13. helyre vetette vissza.

Sergio Pérez pedig azért bosszankodhat, mert 6-7 másodpercet vesztett a második bokszkiállásánál amiatt, hogy a szerelők nem várták. "Miután megerősítettem, hogy bemegyek a bokszba, sehol sem láttam a srácokat. Így azt is nehéz volt felmérni, hogy hova kell beállnom. Senki sem várt" - mondta. "A zsebünkben volt a pont, de végül nem a miénk lett."

A Force India már csak azért sem büszkélkedhet a hétvégi bokszutcai teljesítményével, mert Palmer a bokszkiállások második körében előzte meg Hülkenberget – aki azzal vesztett sokat, hogy a második etapjának elején beragadt Felipe Massa mögé –, amikor egyszerre hajtottak ki kerékcserére.

Massa kormányösszekötője megsérült Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Massa egyébként végig a mezőny végén küszködött, miután a szombati balesetében megsérült a kormányösszekötője, és ettől erősen oldalra húzott az autója.

- árulta el a brazil, akinek esélye sem volt a pontszerzésre. A Williams megpróbálta kijavítani a hibát a rajtrácson, ám nem sikerült nekik.

A következő versenyt Németországban rendezik a jövő hétvégén, utána pedig következik a nyári szünet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

15:28
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a Magyar Nagydíj

Fél óra múlva elrajtol a mezőny a 31. alkalommal megrendezett hungaroringi futamon. Az elmúlt két évben az idény egyik legjobb versenyét rendezték itt, reménykedjünk benne, hogy a Mercedes-uralom ellenére most is eseménydús lesz a futam.

15:37
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Süt a nap, eső nem várható

Tegnap egy óriási zuhé bolondította meg az időmérőt, a Q1 kezdetét el is kellett halasztani, és utána többször is meg kellett lengetni a piros zászlót. Ma csak a futam utánra jósolnak záporokat, most süt a nap, a levegő 28, az aszfalt 52 fokos.

15:45
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

A Mercedesek az élen

A pole pozíciót Rosberg szerezte meg, miután Hamilton Alonso megpördülése miatt már nem tudott javítani az utolsó körében. A német csak akkor ért oda a sárga zászlós szakaszhoz, mikor Alonso már visszatért a pályára, és a sportfelügyelők szerint elegendő mértékben lassított, ezért megtarthatta a pole pozíciót.

15:47
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Két kiállást vár a Pirelli

A sportigazgató Paul Hembery szerint száraz pályán egyértelműen ez a legjobb taktika. Szerintük nem sokat számít, hogy valaki lágy vagy szuperlágy gumikon kezdi meg a versenyt.

15:50
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

A 107%-os szabállyal sem kavartak

Röhejes lett volna, ha betű szerint ragaszkodtak volna a szabályokhoz az időjárás és piros zászlók által megbolondított Q1 miatt, de szerencsére nem kavarták meg a rajtsorrendet.

15:51
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Ennyit érhet a glória

Részletek itt arról, hogy a versenyzők miképp reagáltak az FIA prezentációjára a szerkezet hatásával kapcsolatban. A glória 17%-kal javítana a túlélési esélyeken.

15:54
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Massának a kormánnyal van gondja

A kormányoszlopával nem stimmel valami - az autó elhúz az egyik irányba -, a williamsesek még mindig szerelik. Azért sikerült felállnia a rajtrácsra. Nyilván a tegnapi balesetben sérült meg az elem.

15:57
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

A Red Bull levadászhatja a Mercedest

Ricciardo optimista, szerinte a futamon lesz keresnivalójuk a győzelemért vívott harcban, hiszen itt nem számít annyira a motorerő. Már a pole-t is elérhetőnek tartotta. Ricciardo a 3., Verstappen a 4. helyről indul, a Ferrarikat legyűrték az időmérőn.

16:00
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Räikkönen lágy gumin rajtol

Elindult a felvezető kör, Räikkönen, Kvjat, Pérez, Palmer, Massa, Haryanto és Ericsson kezdi a futamot a sárga festésű abroncsokon. A ferraris a 14. helyről próbálja előreverekedni magát.

16:04
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Rajt: Rosberget felfalta Hamilton

A német nem rugaszkodott el jól, belülről elment mellette Hamilton. Ricciardo is megelőzte a külső íven, de őt sikerült visszavernie a 2-es kanyarnál.

16:05
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Alonso megelőzte Sainzot

Hamilton és Rosberg mögött maradt a Ricciardo, Verstappen, Vettel sorrend, Alonso viszont átugrotta Sainzot. Őket Button követi, Bottas pedig Hülkenbergen lépett át.

16:07
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

2. kör: Gutiérrez hármat lépett előre

A Haas mexikói pilótája a 12., megelőzte Räikkönent is, aki szintén nyert egy pozíciót.

16:09
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

3. kör: Hamilton előnye több mint 1 másodperc

A brité a leggyorsabb kör, de Rosberg csak 3 ezreddel volt lassabb nála. A Red Bullok tapadnak Rosbergre.

16:11
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

5. kör: Button vánszorog

Hirtelen elment mellette mindenki, aki üldözte. Kiderült utána, hogy a hidraulikai nyomás elszállt az autójában, "game over", ahogy Button fogalmazott.

16:13
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

6. kör: Button mégis versenyben maradhat

Rádión rászóltak, hogy maradjon a pályán. "Ez fantasztikus, micsoda verseny lesz..." - mondta a brit egy kínos nevetés kíséretében. Előtte olyan utasítást is kapott, hogy ne váltson.

16:14
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

7. kör: Räikkönen megelőzte Gutiérrezt

A célegyenes végén, még amikor Button visszalassult. Räikkönen így 11., a pillanatnyilag utolsó pontszerző Grosjeant kergeti.

16:15
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

8. kör: Nagyitempóban Verstappen

Ő maga fogalmazott így, mivel nem tiszta előtte a pálya. Button közben bedöcögött a bokszba, lehet, hogy tényleg itt a vége neki.

16:18
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

10. kör: Hamilton előnye 1,7 másodperc

Rosberg leszakította Ricciardót, a távolságuk időben 2,5 másodperc, az ausztrál 1-gyel előzi meg Verstappent. Buttont tiltott rádióüzenetek miatt vizsgálják a sportfelügyelők, szegénynek még egy büntetés is kinézhet, ha folytatja.

16:20
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

11. kör: Megkapta a büntetést Button

Lassan megérné félreállnia, hogy spóroljon az erőforrással, mert az utolsó helyen haladó pilóta kapott egy áthajtásos büntetést. A műszaki probléma megoldásához kapott nem engedélyezett segítséget.

16:21
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

12. kör: Hamilton szállítja a leggyorsabb köröket

Körönként 2-3 tizedet ad Rosbergnek, az előnye már 2,5 másodperc feletti. A sorrend: Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Verstappen, Vettel, Alonso, Sainz, Bottas, Hülkenberg, Grosjean.

16:24
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

14. kör: Räikkönen nem talál fogást Grosjeanon

Mindkét autóban Ferrari-motor dobog, és a finn egyelőre nem tud előrébb lépni a 11. helyről. Talán az lesz az esélye, hogy mint említettük, ő a leglágyabb gumikeveréket használja. Hülkenberget még látja, de Bottas már 5 másodpercre van tőle.

16:25
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

15. kör: Megkezdődtek a kerékcserék

Vettel, Hülkenberg és Grosjean nyitja a sort, annyi biztos, hogy Vettel a lágy keverékre váltott. Pont Räikkönen elé tért vissza.

16:27
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

15. kör: Behozták Ricciardót is

Az ausztrál Bottas mögött, Vettel előtt folytatja a lágy gumikon. Utána rögtön támadja a Williams a friss abroncsokon, az 5-ös kanyarnál kívülről majdnem végre is hajtotta a manővert.

16:29
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

16. kör: Verstappen bukott a kiállással

Vettel mögé esett, ráadásul a pályán Räikkönen is megelőzte, aki fel fogja tartani egy ideig. Hamilton, Sainz és Bottas letudta az első kerékcserét, mindjárt érkezik Rosberg is.

16:30
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

17. kör: Verstappen gurult, ezért volt lassú a kerékcseréje

A Sky Sports riportere, Ted Kravitz jelentette, hogy a holland nem taposott elég erősen a fékbe, ezért előrébb gurult a bokszban a művelet közben. A jobbelső kerekét rakták fel különösen lassan.

16:32
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

19. kör: Pontszerző helyeken a Renault-k

Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Vettel, Räikkönen, Verstappen, Pérez, Palmer, Magnussen, Alonso az első tíz sorrendje, közülük Räikkönen, Pérez és a két Renault nem járt még kint a depóban.

16:35
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

21. kör: Rosberg utolérte Hamiltont

A kerékcserék előtt 3 másodperchez közelített a hátránya, de most már csapattársa sarkában lohol. Most üt vissza Hamilton pénteki balesete, ami miatt nem tudott rendes hosszú etapon foglalkozni a lágy gumikkal?

16:36
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

22. kör: Räikkönen tempója egész jó

A használt lágyakon csak bő 2 tizeddel volt lassabb a frisseken haladó Vettelnél, az előbb futotta meg saját legjobb körét a versenyen.

16:37
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

23. kör: Rosberg mindjárt DRS-távolságban

Úgy sem lesz könnyű az előzés, de lélektanilag biztos jól jön neki. Ricciardo több mint 5 másodpercre van az élen álló Mercedestől, viszont ő is közelít hozzá.

16:40
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

25. kör: Hátul elindult a Massa-vonat

A bokszban még Massa sem járt, ezért most feltartja Hülkenberget, Gutiérrezt és Grosjeant, mindez a 12-15. hely közt történik.

16:42
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

26. kör: Massa a közepes keverékre váltott

Ő az első, aki a futamon felrakta őket. Palmer is kijött a bokszba.

16:43
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

27. kör: Hamilton növelte előnyét

1,4 másodperccel előzi meg Rosberget, Ricciardo ellenben 5 másodpercre megközelítette.

16:47
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

29. kör: Kvjat áthajtásos büntetést kapott

Túl nagy tempóval érkezett meg a bokszba, most gyakorolhatja megint a sebességlimit betartását. A visszajátszáson látszott, hogy keményen, füstölve fékezett, mégsem sikerült eléggé lelassítania.

16:48
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

30. kör: Räikkönen betért kerékcserére

Megkapta a szuperlágy gumikat, a 7. helyen, Alonso és Sainz között folytatja. Rögtön támadhatja is a McLarent.

16:49
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

31. kör: Räikkönen mattot ad Alonsónak

A spanyol levédte a belső ívet az 1-es kanyarnál, de túlszaladt az ideális befordulási ponton, Räikkönen pedig köszönte szépen, a kigyorsításnál belülre vágva lehagyta.

16:51
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

32. kör: Pérez megelőzte Hülkenberget

4 hellyel mögüle rajtolt, de elnyújtott első etapjával, valamint azzal, hogy Hülkenberg beragadt Massa mögé, most előtte jár, a 10. pozícióban. Räikkönen odacsapott a lovak közé, 1:24-es leggyorsabb kört repesztett.

16:53
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

33. kör: Ricciardo másodjára a bokszban

A lágy gumiknál maradt, vagyis sanszos, hogy háromkiállásos taktikával próbál nyomást gyakorolni a Mercedesre.

16:55
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

34. kör: Hamilton 3 másodpercre Rosbergtől

Megint fellélegezhet. A 3. most Vettel, Verstappen, Ricciardo, Räikkönen, Alonso, Sainz, Bottas, Pérez a további sorrend 1 körrel a táv fele előtt.

16:58
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

36. kör: Vettel a szokásos nótát fújja

"Come on, blue flag!" - reklamált rádión, hozzátéve, hogy "ez nevetséges." Javában tartanak ugyanis a lekörözések.

16:58
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

37. kör: Újabb bokszkiállások a mezőny második felében

Grosjean, Magnussen, Wehrlein látogatta meg az imént a szerelőket, érkezik Gutiérrez is.

17:00
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

38. kör: Már érkeznek a figyelmeztetések

Verstappennek szóltak, hogy a 11-es kanyart túl szélesen vette, még kétszer játszhatja el ezt büntetés nélkül. Korábban Vettel is kapott már egy figyelmeztetést. A kör végén Verstappen kijött a bokszba.

17:02
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

40. kör: Force India-Renault csata a bokszban

A Renault jött ki győztesen belőle: Palmer 12. volt Hülkenberg mögött a kiállás előtt, de a német elé tért vissza. A Force India jobbhátsó kerekét nem sikerült elég gyorsan lecserélni.

17:04
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

41. kör: Hamilton és Vettel második kiállása

Újabb szett lágy gumit raktak a Mercedesre és a Ferrarira, közben Pérez is megjárta a bokszutcát.

17:06
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

42. kör: Rosberg marad 2. a kiállása után

Hamilton és Ricciardo közé tért vissza, minden marad a régiben. Egy visszajátszásból kiderült, hogy Pérez nagyon megszívta a kiállásánál, mert nem álltak készen a fogadására. Ezzel sok időt vesztett.

17:07
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

43. kör: Így állunk

Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Räikkönen, Vettel, Verstappen, Alonso, Bottas, Sainz, Kvjat a pontszerző helyeken az állás. Räikkönen még adós a második kerékcserével.

17:09
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

45. kör: Ellaposodott a verseny

Elöl nincs sok látványosság, a 14. Pérezt mutatja most a kamera, ahogy Gutiérrezt üldözi. Bottas és Alonso átesett az újabb bokszutcai látogatáson.

17:11
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

46. kör: Hamilton 2 mp-vel vezet

Rosberg előtt, akit további 5-tel követ Ricciardo. Verstappen sokat vesztett, amikor beragadt Räikkönen mögé, a 4. Vetteltől 8 szekundum választja el.

17:13
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

47. kör: Még mindenki talpon

Mind a 22 pilóta versenyben van még, a sort Wehrlein, Ericsson és Haryanto zárja. A rajt után nem sokkal problémákba ütköző Buttonnak sikerült megelőznie őket.

17:14
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

48. kör: Kvjat most töltötte le a büntetését

Pontosítanunk kell: nem áthajtásos, hanem 5 másodperces büntetést kapott a gyorshajtásért, ezt most, az újabb kerékcseréjénél töltötte le.

17:15
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

49. kör: Palmer megpördült

A Mansellnél megforgott, a 10. helyről visszacsúszott 13.-nak. Dühös lehet miatta.

17:17
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

50. kör: Szorul a hurok Verstappennél

Megkapta a második figyelmeztetést a pálya határainak túllépéséért, ezúttal a Mansellnél ment át a tűréshatáron. A negyedikért már büntetés jár.

17:19
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

51. kör: Räikkönen a bokszban

A 6. hely az övé a bokszutcai műveletek után, a szuperlágy gumikon 7 másodperces hátrányból kezdheti meg Verstappen üldözését.

17:20
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

53. kör: Rosberg megint Hamilton nyakán

A célegyenesben csak 0,6 másodperc volt Hamilton előnye, miután az egyik Haas feltartotta az utolsó kanyarban. Alonso is kapott egy figyelmeztetést a pályahatár figyelmen kívül hagyásáért a 4-es kanyarnál.

17:22
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

54. kör: Alonso nem hagyhatja el többet a pályát

Kiderült, hogy ez már a harmadik ejnyebejnye volt neki, a következőnél büntetni fogják. Räikkönen megint leggyorsabb kört futott.

17:23
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

55. kör: Hamilton ellépett Rosbergtől

Ismét 1 másodperc feletti az előnye, innen nehéz lesz Rosbergnek fordítania. Ricciardo, Vettel, Verstappen, Räikkönen, Alonso, Sainz, Bottas, Hülkenberg mögöttük a sorrend.

17:25
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

56. kör: Räikkönen tolja le a pályáról a Red Bullt

Hamar utolérte Verstappent, de vajon sikerül előznie? Barcelonában és Ausztriában nem jött össze neki.

17:27
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

57. kör: Koccantak Verstappenék

Räikkönen a 2-es kanyar felé menet túl későn vágott jobbra, az első szárnyával megkarcolta a Red Bullt, és elvesztett belőle néhány darabot. A bukótérbe is kicsúszott, de szinte azonnal újra utolérte Verstappent, aki szerinte szabálytalanul mozgott a féktávon.

17:29
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

59. kör: Megbüntették Gutiérrezt

Amiért feltartotta Hamilton néhány körrel ezelőtt: 5 másodperces időbüntetést róttak ki rá. A brit most 2 másodperccel előzi meg Rosberget.

17:29
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

60. kör: Tovább keresi a rést Räikkönen

Még 10 köre maradt, hogy megelőzze Verstappent. Néhány lekörözés is a kezére játszhat.

17:31
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

61. kör: Hamilton az élre ugorhat a tabellán

Mivel csak 1 pont választotta el Rosbergtől a Magyar Nagydíj előtt, várható volt, hogy azé lesz az 1. hely a futam után, amelyikük előrébb végez. Hamiltonnak egyben ez lehet az ötödik győzelme a Hungaroringen, amivel csúcstartóvá válhat.

17:33
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

62. kör: Verstappen bemártja Räikkönent

"Nem tartja be a pálya határait" - jelentette rádión a Red Bullnak. A finn továbbra is támad, egyelőre sikertelenül.

17:33
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

63. kör: Vége Button szenvedésének

A McLaren behívja a bokszba, miután látni lehetett, hogy füstöt ereget az autója. Button a nap első kiesője. A problémák nélkül jó esélye lehetett volna a pontszerzésre.

17:36
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

65. kör: 5 kör van hátra

Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Vettel, Verstappen, Räikkönen, Alonso, Sainz, Bottas, Hülkenberg lehet pontszerző. A Verstappen-Räikkönen csatában a holland áll nyerésre.

17:38
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

66. kör: Rosberg újra közelebb Hamiltonhoz

1,2 másodpercre faragta le a hátrányát, ám gyanús, hogy Hamilton csak spórol kicsit. Verstappen őrzi az 5. helyet, Räikkönen az utóbbi percekben nem tudott igazán fenyegető támadást indítani.

17:40
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

67. kör: Räikkönen kukucskál

A célegyenes végén rá tud esni a Red Bullra, előzni azonban képtelen. A 2-es kanyarnál sincs igazán támadási közelségben.

17:42
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

68. kör: Raikkönen merész volt

Raikkönen a célegyenes végén kívülről támadta Verstappent egy merész féktávval, de nem jött be a manőver. A 18. helyről Massa kiállt a bokszba, hátha az utolsó pár körben a szuperlágy gumikon megnyomhatja kicsit a gázt.

17:44
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Cél: Hamilton nyerte a Magyar GP-t

Csúcstartóvá vált a győzelmeket tekintve nálunk, és átvette az 1. helyet is a vb-tabellán. Rosberg a 2., Ricciardo 3., Vettel a 4.

17:46
július 24, 2016
Vágólapra másolva!

Vettel megszorongatta Ricciardót

A verseny végére utolérte a Red Bullt, de ahogy Räikkönen, úgy ő sem tudott előzni. Alonsóval, Sainzcal, Bottasszal és Hülkenberggel teljes a pontszerzők névsora.