Verstappen majdnem lenyomta Rosberget, Hamilton küszködött

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, Magyar Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Red Bull holland pilótája nem tudott pályára hajtani az edzés első felében, végül mégis 2 ezredre meg tudta közelíteni Rosberget. Hamilton csak 4. lett a Ferrari párosa előtt, Alonso és a Renault váratlanul jól szerepelt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
35 bejegyzés

Megcsappant a Mercedes előnye a Magyar Nagydíj időmérője előtt, az utolsó, egyórás szabadedzésen Nico Rosberg csupán 2 ezredmásodperccel tudta megelőzni Max Verstappent, miközben Lewis Hamilton egyik Red Bullt sem gyűrte le.

Rosberg 2 tizedet sem javított pénteki legjobb idejéhez képest, 1:20.261-es köréhez így Verstappen meglepően közel került; pedig a holland pilóta sok időt, konkrétan

a tréning első felét elvesztette, mert ki kellett cserélni autójában az ülést.

A péntek délután karambolozó Lewis Hamilton napja nem alakult jól, többször hibázott, és a másik Red Bullt vezető Daniel Ricciardótól is kikapott.

Rosberg még nem állt F1-es dobogóra a Hungaroringen, de egyelőre nagyon jó formának örvend Forrás: Farkas Péter - Origo

Az ausztrál ugyan 463 ezreddel lassabbnak bizonyult csapattársánál, ám hozzá képest eltérő programot teljesített: miután az edzés 33. percében megfutotta legjobb idejét, már nem tért vissza egy klasszikus sprintre a szuperlágy gumin, hanem lenyomott velük egy 12 körös etapot.

A Ferrarik hasonló ütemtervet követtek, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is kb. 20 perccel az edzés vége előtt futotta meg 5., illetve 6. helyet érő idejét, utána megtettek még néhány kört nehezebb autóval.

Így csak találgatni lehet, hogy ma fel tudják-e venni a versenyt a Red Bull-lal.

A nyilvánosság előtt ismeretlen okból viszonylag sokáig a garázsban várakozó Fernando Alonso a 7. helyen tartotta a McLarent, és váratlanul jól szerepeltek a Renault-k is: Jolyon Palmer a 10., Kevin Magnussen a 12. pozíciót jegyezte. A Force Indiák, és különösen a Toro Rossók viszont küszködtek, számukra kemény dió lehet a Q3-ba jutás.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!