Vágólapra másolva!
Hamilton a szombat délelőtti szabadedzésen is a leggyorsabb volt, de Rosberg ismét a sarkában loholt. Vettel autójában ismét elromlott egy vadonatúj sebességváltó, és hatalmas baleset is történt, de Ericsson megúszta sérülés nélkül. Piros zászló és eső is volt a silverstone-i tréningen.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés

Nehezen indult be a körözés a Brit Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén, délelőtt ugyanis esett az eső Silverstone-ban, és a gyakorlás elején még vizes volt az aszfalt. A kezdeti, intermediate gumikon megtett körök után Nico Rosberg futott először mért időt a slick gumikon, ezért az edzés első felében ő vezette a tabellát. A németnek a péntek délután kihagyott edzés után fontos volt, hogy minél több kört tegyen meg az utolsó gyakorláson, Lewis Hamilton viszont csak fél óra elteltével hajtott ki a pályára.

A címvédőt rögtön a lágy gumikon küldték ki a bokszból, és azonnal az élre állt, majd később is csak néhány percre engedte át az első helyet a csapattársának. Végül 1:30.904-es idővel zárta az edzést az addigra teljesen felszáradt pályán, de

Rosberg is reménykedhet az időmérő előtt, csupán 63 ezreddel maradt el a csapattársától.

Hamilton mindhárom szabadedzésen az élen végzett Forrás: AFP/Oli Scarff

A péntek délutáni edzéshez hasonlóan megint a Red Bull került a legközelebb a Mercedeshez, de a németek házi versenyébe ezúttal sem tudtak beleszólni, Daniel Ricciardo több mint fél másodperces hátránnyal követte őket. Sebastian Vettel lemaradása a 4. helyen már több mint egy másodperces volt, de a németnek ennél nagyobb problémája is volt: az edzés utolsó perceiben dühösen a levegőbe csapott, majd

közölte a rádión a csapatával, hogy megint tönkrement a váltója.

A négyszeres világbajnokot Ausztriában váltócsere miatt sorolták vissza 5 hellyel az időmérő után, azt egyelőre nem tudni, hogy Silverstone-ban is számíthat-e büntetésre.

A helyezéseket tekintve a McLaren is tartotta a jó formáját, Fernando Alonso Nico Hülkenberget és Kimi Räikkönent megelőzve a 7. helyen zárta az edzést, de a lemaradása 1,8 másodperc volt. A szombati szabadedzés eredményei egyébként a szokásosnál kevésbé mérvadóak a kezdetben vizes pálya és az edzés utolsó harmadában lengetett piros zászló miatt.

A gyakorlást negyed órával a leintés előtt kellett megállítani, amikor a Stowe kanyar kijáratánál

Marcus Ericsson elvesztette az uralmát a Sauber felett, majd nagy erővel a falnak csapódott.

A svéd autója alaposan összetört, de Ericsson látszólag sértetlenül szállt ki belőle, bár később elvitték egy orvosi rutinvizsgálatra. Az órát nem állították le, így a gumifal helyrehozása után a versenyzőknek már csak 5 percük volt a körözésre – igaz, ezt a legtöbben ki is használták, és javítottak az idejükön.

Nemsokára jelentkezünk bővebb összefoglalóval!

12:47
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Az utolsó próba az időmérő előtt

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Brit Nagydíj harmadik szabadedzése. Pénteken Hamilton kezdett a legjobban Silverstone-ben, mindkét gyakorlást az élen zárta, Rosberg ráadásul pályára sem tudott hajtani a délutáni edzésen. A Red Bullok kerültek a legközelebb a Mercedeshez, de nekik sincs sok esélyük ezen a hétvégén.

12:54
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Vizes a pálya

Nemrég eleredt az eső, majd el is állt, de a pálya nedves, és újabb záporokra lehet számítani. Hűvös van, a levegő 17, az aszfalt csak 19 fokos.

12:59
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Az időmérőig kitisztulhat az ég

Ma délelőttre jósoltak esőt, a helyi idő szerint 13 órakor kezdődő kvalifikáció az előrejelzések szerint száraz pályán fog zajlani. Most nem esik, a pálya már szárad, talán hamar kihajtanak a pályára a versenyzők.

13:04
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Szigorúan büntetik a pályaelhagyásokat

A Brit Nagydíj hátraélévő részében a zéró tolerancia elvét fogják alkalmazni, ha valaki elhagyja a pályát a 9-es, 15-ös és 18-as kanyarokban. A hibázó versenyzők köridejét törölni fogják.

13:06
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Elkezdődött az edzés

A versenyzők intermediate gumikon teljesítik az ellenőrző köreiket - Rosberg már most több időt töltött a pályán, mint a tegnap délutáni edzésen.

13:10
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Alonso esőgumikon köröz

A McLaren nem akarja az intermediate abroncsokat használni, talán későbbre tartogatják őket? Jelenleg csak öt versenyző körözget a pályán, mért kört senki nem futott egyelőre.

13:14
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Üres a pálya

Mindenki arra vár, hogy eléggé felszáradjon az aszfalt a slick gumikhoz. Rosberg szerint már csak a 9-es kanyar vizes, Verstappen viszont néhány perce azt mondta a Red Bullnak, hogy korai lenne feltenni az autójára a slickeket.

13:17
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Pérez slickeken

A közepes keveréket kapta meg, ő az első, aki kipróbálja a száraz pályás gumikat. Óvatosan hajt körbe, valószínűleg ebből sem lesz mért idő.

13:20
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Rosberg is kimerészkedett

Ő a kemény gumikat próbálgatja a félig nedves aszfalton. Most egyedül ő köröz, de a pálya gyorsan szárad, hamarosan az egész mezőny megkezdheti a munkát. Az ég még mindig nagyon felhős, de nem kezdett el újra esni.

13:22
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Itt az első mért kör

Majdnem 20 percet kellett várni rá. Rosberg 1:42.634-es időt futott a kemény gumikon, ez 11 másodperccel lassabb Hamilton tegnap délutáni idejénél.

13:26
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

A Ferrarik csatlakoztak Rosberghez

Ők közepes gumikkal hajtottak a pályára. Rosberg közben 9 másodpercet javított az előző idejét, most 1:33.591 a legjobb köre. Vettel is mért kört futott, egyelőre bő 2 tizeddel elmarad Rosbergtől.

13:29
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre többen a pályán

Hat versenyzőnek már ideje is van, a jelenlegi sorrend: Rosberg, Vettel, Massa, Bottas, Räikkönen, Grosjean. Hamilton továbbra is a bokszban várakozik, valószínűleg nem akar kockáztatni a helyenként még mindig nedves pályán.

13:32
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Vettel az élen

1:33.203 az új szintidő, másfél tizeddel előzi meg ferraris csapattársát, Räikkönent. Most már Hamilton is kihajtott a pályára, rögtön a lágy gumikat rakták fel a Mercedesre.

13:35
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

A pálya környékén esik

A térségben a következő órákban is intenzív záporokra számítanak, de a radarképek szerint az eső pont elkerülheti a pályát.

13:37
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Hamilton átvette a vezetést

1:31.286-os időt futott a lágy gumikon, ez majdnem 4 tizeddel gyorsabb a tegnap délutáni körénél. Rosberg is ezeket az abroncsokat használja, és csak 5 századdal marad el a csapattársától.

13:44
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Ericsson összetörte a Saubert

Piros zászlóval kell megszakítani az edzést, Ericsson szenvedett balesetet a Stowe kijáratánál. Ráhajtott a rázókövekre, majd a műfüvön megcsúszott az autója, és a pályán keresztbecsúszva nagy tempóval csapódott a falnak. A Sauber alaposan összetört, de a svéd szerencsére segítség nélkül kiszállt az autójából.

13:49
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Még a kormány is leesett a Sauberről

Olyan nagy erővel csapódott a falnak, hogy a kormánykerék sem maradt a helyén. Nem lenne meglepő, ha a svédnek ki kellene hagynia a délutáni időmérő edzést. Továbbra is piros zászló van érvényben – a Saubert már elszállítottak, de a megrongálódott gumifalat még helyre kell állítani.

13:55
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Újraindul az edzés

Az órát nem állították le a piros zász alatt, a pilótáknak így csak 5 percük lesz a körözésre az edzés végén. Az eső közben egyre jobban fenyeget, de még mindig nem érte el a pályát.

13:59
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Mindenki a pályán

Pár percük van rá, hogy javítsanak az idejükön. Az eredménylista élén álló Mercedesek a lágy gumikkal hajtottak ki a pályára.

14:02
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Javítottak a Mercedesek

Hamilton 1:30.904-es idővel vezet, Rosberg lemaradása 63 ezred. A Red Bullok követik őket, Ricciardo lemaradása fél másodperc a Mercedesek mögött a 3. helyen.

14:03
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Vettel váltója megint tönkrement?

A német dühösen hadonászott az autójában, miután áthajtott a célvonalon, majd a rádión közölte a csapatával, hogy szerinte megint tönkrement a váltójuk. A német az Osztrák Nagydíjon 5 rajthelyes büntetést kapott, amiért idő előtt ki kellett cserélni a váltóját.

14:06
július 09, 2016
Vágólapra másolva!

Vége az edzésnek

Hamilton az élen maradt, de Rosberg szorosan a nyomában van. A sorrend: Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Verstappen, Vettel, Bottas, Alonso, Hülkenberg, Räikkönen, Sainz.