Hamilton az élen maradt, Rosberg kört sem futott

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Brit Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton drives during the second practice session at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 8, 2016, ahead of the July 10 British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
A Mercedes a Brit Nagydíj második szabadedzésén is az élen maradt, de csak egy autóval, mert Rosberg műszaki hiba miatt a pályára sem tudott hajtani. A Red Bullok délután lenyomták a Ferrarit.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Nico Rosberg lépéshátrányba került a Brit Nagydíj második szabadedzésén, mivel vízszivárgás miatt egyáltalán nem tudott pályára lépni, és kénytelen volt focizással, majd Lewis Hamilton megfigyelésével tölteni a délutáni 90 percet. A Mercedesnél azonban nincs ok az aggodalomra, mert Lewis Hamilton ezúttal is az élen végzett, és Rosberget is csak elővigyázatosságból állították félre.

Paddy Lowe, a Mercedes technikai vezetője a Sky Sportsnak elmondta, egyelőre nem tudják, hogy mi okozza a problémát, de nem merték megkockáztatni, hogy tönkre menjen az erőforrás, ezért döntöttek úgy, hogy Rosberg inkább ne hajtson ki a pályára. A ma használt erőforrást már nem tervezik versenyen bevetni, de Lowe szerint meg akarják óvni arra az esetre, ha szükség lenne rá.

Hamilton megint nem talált legyőzőre Forrás: AFP/Adrian Dennis

Miközben Rosberg a bokszban vesztegelt, Hamilton csak rótta a köröket, és az edzés bizonyos pontjain ismét olyan ijesztő előnnyel vezetett, mint a délelőtti szabadedzés során. A Ferrarinak az egykörös tempó alapján ismét van oka az aggodalomra, mert mindkét Red Bull eléjük tudott kerülni, és a hosszabb etapokon, a pályán is úgy tűnt, hogy ellenfeleik ezúttal jobb tempóra képesek.

Szimbolikus, de nem túl jelentőségteljes pillanata volt az edzésnek, amikor Hamilton a pályán megelőzte Vettelt, de akkor épp a Mercedes versenyzője volt előnyben a gumik terén, Vettel viszont később sem tudta lerázni magáról az adott etapban szintén közepes keverékkel autózó Max Verstappent, aki a Stowe kanyarban az előzést is megkísérelte, de nem járt szerencsével.

Kimi Räikkönennek egy látványos kicsúszás volt az egyetlen feltűnő megmozdulása az edzésen. A jövő évre is megtartott versenyző kemény gumikkal kezdett volna egy etapot, de megcsúszott, és majdnem a fal előtti kavicssávig sodródott, ám vissza tudott térni. Hasonlóan nehéz sors jutott Danyiil Kvjatnak is, a Toro Rosso nehéz vezethetőségére panaszkodott, és meg is pördült.

Alonsónál csak a három legjobb csapat pilótái voltak gyorsabbak Forrás: AFP/Adrian Dennis

Műszaki gondok merültek fel a McLarennél: Jenson Buttont egy ponton lassú haladásra és a bokszba való visszatérésre kérték, de némi javítás után visszatért, és még gyorsulni is tudott egy új lágy gumiszettnek köszönhetően. Problémája akadt Felipe Nasrnek is, ő a rádión a kormányműre panaszkodott, Felipe Massa alulkormányzottsággal küzdött, Buttont a tapadás hiánya hátráltatta.

Ennek ellenére a McLaren tempója egyelőre ígéretes: Fernando Alonso csak Hamiltontól, a két Red Bulltól és a két Ferraritól kapott ki, így a 6. helyre ért oda, és Button is befért a legjobb 10 közé a 9. helyen. A Williamsnél Valtteri Bottas 7. helye alulról súrolja az elfogadhatóság határát, Massa viszont csak a 10. lett, miután még a 8. helyezett Romain Grosjean is befért elé.

A délutáni edzésre kissé megváltozott a szélirány, de alapvetően napos, kellemes maradt az időjárás, nagy kérdés, hogy Angliában ez mennyire várható a további két nap során is. Amennyiben így marad, Rosbergnek komoly feladatai lesznek, hogy Hamilton adatai alapján felzárkózzon a harmadik szabadedzésen, és formába lendüljön az időmérőre és a futamra is.