Hamiltonnál az előny az időmérő előtt

Események

Forma-1, Orosz Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
2834980 04/29/2016 Lewis Hamilton (Mercedes) during Practice 1 at the 2016 Formula 1 Russian Grand Prix. during Practice 1 at the 2016 Formula 1 Russian Grand Prix. Alexey Filippov/Sputnik
Vágólapra másolva!
Az Orosz Nagydíj utolsó edzésén sokáig Rosbergé volt az 1. hely, de az utolsó pillanatban Hamilton elcsente tőle. A Ferrari zavartalan edzést teljesítve foglalta el a 3-4. helyet, a Red Bull visszaesett.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Nem valószínű, hogy Oroszországban ki lehetne szorítani az első rajtsorból a Mercedest, ugyanis az utolsó edzésen is magabiztosan szerezte meg az első két helyet Lewis Hamilton és Nico Rosberg. Csupán ők tudtak beférkőzni az 1:36-os tartományba, és kettejük különmeccséből a brit jött ki győztesen, miután az utolsó percben 68 ezreddel jobb kört futott csapattársánál.

Sokáig Rosbergé volt az 1. hely a hihetetlenül tartós szuperlágy gumikon, de a legutolsó kísérletével végül Hamilton futotta meg a legjobb kört. Közös volt a két mercedeses edzésében, hogy mindketten elrontották egyszer a 13-as kanyar féktávját, s kirongyoltak a bukótérbe. Itt egyébként mások is többször hibáztak. Hamilton az első két szektorban, Rosberg a harmadikban volt a leggyorsabb.

Hamilton megelőzte Rosberget szombat délelőtt Forrás: RIA Novosti/Alexey Filippov

A Ferrarik zavartalan edzést teljesítve Sebastian Vettel-Kimi Räikkönen sorrendben foglalták el a 3. és 4. helyet.

A német pilóta a gyakorlás első felében lenyomott egy 20 körös versenyszimulációt,

miután péntek délután sok időt vesztett egy elektromos hibából kifolyólag, és összességében ő volt a legszorgalmasabb a szombati tréningen.

Sűrű a mezőny

A Williamseket nagyjából két tized választotta el Raikkönen Ferrarijától, s körülbelül ugyanennyivel előzték meg az őket üldöző bolyt, amelyben a jelek szerint hátraesett a Red Bull. A 7. hely Max Verstappené, a 8. Jenson Buttoné, a 9. Carlos Sainzé lett, vagyis a Toro Rosso és a McLaren az időmérőn bizakodhat a Q3-as részvételben.

Daniel Ricciardónak és Danyiil Kvjatnak Sergio Pérezt sem sikerült megelőznie, s kettejük közé Fernando Alonso is befurakodott a másik McLarennel. Hátrébb meglehetősen szoros volt a mezőny, a 14. Nico Hülkenbergtől az utolsó, 22. Felipe Nasr-ig mindenki 1:39-es kört jegyzett, ezért a Q2-ért zajló versenyfutás is izgalmasnak ígérkezik.

Az FIA egyébként értesítette a versenyzőket, hogy

aki hibázik a 2-es kanyarnál, és a rázókő mögötti hurkán kívül fordul el, az csak a bukótérben távolabb elhelyezett műanyag táblát balról megkerülve térhet vissza a pályára a 3-as kanyarnál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!