Rosberg vette át a vezetést, Vettel a rádióba énekelt

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, Abu-Dzabi Nagydíj
Vágólapra másolva!
Miután lement a nap az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj péntek esti szabadedzésén, a Mercedes német versenyzője egy mért körben és a versenyszimulációk során is magabiztosabban vezetett Hamiltonnál. Mögöttük meglepetésre Pérez végzett.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül44 bejegyzés

Ahogy Abu-Dzabiban lement a nap, Nico Rosberg ragadta magához a kezdeményezést az idényzáró nagydíjhétvége második szabadedzésén. A német versenyző a szuperlágy gumikra váltva 0,138 másodperccel gyorsabbnak bizonyult mercedeses csapattársánál, a délutáni edzést megnyerő Lewis Hamiltonnál, míg a 3. helyen meglepetésre Sergio Pérez végzett a Force Indiával.

Kezdetben Hamilton állt az élen, de a jobban tapadó Pirelliken nem tudta tartani a lépést csapattársával, aki később, a hosszabb etapokon is érzékelhetően jobb tempót diktált nála. A brit versenyző hamar elkoptatta a gumikat, ezért pár körrel hamarabb kellett visszatérnie a bokszba, de azt mondta, a helyzet nem rosszabb, mint egy évvel ezelőtt. Az edzés elején okot adott egy kis ijedségre is, amikor menet közben véletlenül meghúzta a kuplungkart, aminek szerinte „nem volt szép hangja."

Este Rosberg bizonyult a gyorsabbnak Forrás: AFP/Marwan Naamani

A keményebb keverékű gumikon még Kimi Räikkönen állt a 3. helyen. Ő azon kevesek közé tartozott, akik a szuperlágyakkal két gyors kört is tudtak futni, de végül így is csupán 7. lett. Sebastian Vettel erejéből is csak az 5. helyre telt Daniel Ricciardo mögött, bár ebben szerepet játszhatott az is, hogy a két Ferrari teljesítette elsőként az időmérő-szimulációját, amikor a pályaviszonyok még nem voltak ideálisak. Vettel azzal keltette a legnagyobb feltűnést, hogy a rádióban dalra fakadt. „Tanti auguri, Ricci!" – énekelte élő adásban, születésnapja alkalmából felköszöntve a versenymérnökét, Ricciardo Adamit.

Ahogy besötétedett, az aszfalt is egyre hűvösebb lett, igaz, a másfél óra alatt mindössze 2 fokkal csökkent a hőmérséklete. A csapatok így a versenyen várhatóhoz hasonló körülmények között tehették meg a hosszú etapjaikat, és sokan küszködtek a jobb első gumik elhasználódásával, illetve a rég nem tapasztalt szemcsésedéssel.

A Williamsnek nem sikerült beverekednie magát az első tíz közé, Fernando Alonso viszont jó kört futott a McLarennel, megkaparintva a 9. helyet. A spanyol motorja ezúttal nem rakoncátlankodott, ellentétben honfitársáéval, Carlos Sainzéval, aki ismét kénytelen volt leparkolni az autóját a pálya szélére.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!