Rosberg megint legyőzte Hamiltont, Alonso napozott az időmérőn

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes
Vágólapra másolva!
Zsinórban az 5. pole pozícióját szerezte meg Nico Rosberg a Brazil Nagydíj időmérő edzésén. Lewis Hamilton ezúttal is kénytelen beérni a 2. hellyel, míg Sebastian Vettel hozta a kötelező 3. pozíciót. A megbüntetett Bottas jól szerepelt, de pozíciókat veszít a rajtrácson.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül36 bejegyzés

Az előző négy időmérőn megkezdett sormintát folytatta Nico Rosberg, és zsinórban ötödik pole pozícióját szerezte meg a Brazil Nagydíjra. A Mercedes német pilótája a kissé lestrapált Lewis Hamiltont előzte meg, akin nem látszott meg, hogy kimerült az elmúlt hetek során, és a szoros csatát vívott csapattársával.

Rosberg a Q3-ban vette át a kezdeményezést, mindkét gyors kör során gyorsabb volt Hamiltonnál, aki az első körben elfékezte magát, utána pedig nem volt elég gyors.

Sebastian Vettel hozta a tőle az idén megszokott 3. helyet, miután a Q2-ben még Rosberg elé is tudott kerülni, de ez a végén már nem volt lehetséges. A német pilóta több ellenfeléhez hasonlóan rengeteget csúszkált, de reményét fejezte ki, hogy a futamon nyomást helyezhet az Ezüstnyilakra.

Rosberg megint gyorsabb volt Hamiltonnál Forrás: AFP

Vettel ezúttal sikeresen maga mögött tartotta Bottast, aki a 4. helyéhez egy háromhelyes rajtbüntetést is kapott pénteki kihágása után, így a 8. helyezett Felipe Massa mellől indulhat. Ez megnyugvás lehet Kimi Räikkönen számára, aki így előrébb léphet a 4. helyre, és kissé messzebb kerül Bottastól, akivel az elmúlt három futamon kétszer is összeütközött.

Nico Hülkenberg és Danyiil Kvjat végzett még Massa előtt, akit a mezőnybe az új fejlesztésű Renault motorral is beleszürkülő Daniel Ricciardo és a Q3-ban egy etapot megspóroló Max Verstappen követett.

Az új és a régi Renault motor körideje között mindössze 0,095 másodperc volt a régi javára.

Az edzés képe tükrözte a világbajnokság jelenlegi állását: különösebb tét, és nagyobb meglepetés nélkül zajlottak az események, mindössze az autók nehéz vezethetősége, a rövid pálya, és néhány feltartás fűszerezte meg az időmérőt. Ezek közül Massa és Felipe Nasr találkozása érdemes kiemelésre, mivel a Williams pilótája kénytelen volt a bukótérbe hajtani, hogy elkerülje a pálya közepén araszoló honfitársát. A sportfelügyelők berendelték őket, Nasr büntetést kaphat.

Räikkönen az 5. lett, de csapattársa mellől, a 4. helyről rajtolhat Forrás: STUDIO COLOMBO/Studio Colombo

Nem zárt jó napot Sergio Pérez, aki alaposan lemaradt Hülkenberg mögött a 13. helyen, de még ennél is rosszabbul szerepelt a két Lotus. Pastor Maldonado már a Q1-ben kiesett a 16. helyen, és Romain Grosjean is csak a 15. helyig jutott, miután a Q2 végén megpördült, és már nem tudott javítani. A sereghajtók között figyelemre méltó, hogy az idei utolsó futamára készülő Alexander Rossi megint legyőzte Will Stevenst.

Ez viszont mind eltörpül a McLaren folytatódó kálváriájához képest Fernando Alonso már a Q1 elején kénytelen volt félreállni az erőforrás meghibásodása miatt,

így ismét az utolsó helyről kell rajtolnia, míg Button is csak a 17. helyig jutott, bár véleménye szerint legalább javult az autó a délelőtthöz képest. Ez azonban mindössze a két Manor megelőzéséhez volt elég a szezon utolsó előtti időmérő edzésén.

Alonso ironikusan vette tudomásul, hogy megint a Medical Car fuvarozza vissza a bokszba. Napozni kezdett a pálya szélén élvezve a remek időjárást, majd a paddockba visszatérve Buttonnal úgy döntöttek, felmennek a dobogóra fotózkodni, a rajongók és a közösségi média felhasználóinak legnagyobb örömére. Mindez a Q2 során történt, és amíg a közönség rájuk figyelt, nem maradtak le igazán semmiről.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!