Villámlástól féltették a sportbírókat, elmaradt az edzés

Események

Forma-1, USA Nagydíj, eső
Vágólapra másolva!
Egy óra várakozás után végleg lefújták, mert az eső nem akart csillapodni, és a mentőhelikopter sem tudott volna felszállni.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Nem mehettek ki a pályára az autók péntek délután Austinban, a folyamatos eső és a közeli villámlás miatt ugyanis a sportbírók nem tartózkodhattak az állásaikban, és a körülmények eleve alkalmatlanok voltak a vezetésre. A versenyirányítás egy órán át várt, hátha javul az idő, az előrejelzések szerint azonban erre nem volt esély, és a következő két órában, a szürkület beálltáig a mentőhelikopter sem tudott volna felszállni, ami pedig biztonsági előírás. El sem indították a 90 perces visszaszámlálást, és a nézőket is figyelmeztették, hogy ne tribünök alatt keressenek menedéket. Ennek ellenére sokan kitartottak.

Ilyen volt az idő a Circuit of the Americas környékén Forrás: AFP/Mark Thompson

A Japán és az Orosz Nagydíj után ez már zsinórban a harmadik verseny, amelynek az első edzésnapját megzavarja a rossz idő. A délelőtti szabadedzésen a pilóták megtettek pár kört a vizes pályán, de nem tudtak érdemben készülni az időmérőre és a versenyre. Mivel a meteorológusok szombatra is hasonlóan viharos időt és folyamatos esőzést jósolnak, az sem kizárt, hogy a kvalifikációt vasárnap délelőttre kell halasztani, és a csapatok vakon fognak nekivágni az USA Nagydíjnak.

A látótávolság is minimális volt Forrás: AFP/Lars Baron

Délelőtt Nico Rosberg érte el a legjobb időt, 1,2 másodpercet verve a Red Bullokra. A legtöbb kört, 38-at, a McLaren tette meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!