Elmosta az eső az Orosz Nagydíj második szabadedzését

Események

Forma-1, Felipe Massa, Williams
Vágólapra másolva!
Massa és Vettel végzett az élen, ennek azonban nincs nagy jelentősége, mert mindössze nyolcan tettek meg mért kört, és hatan egyáltalán nem mentek ki a pályára.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Felipe Massa volt a leggyorsabb az Orosz Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, amelyet azonban elmosott az eső, így mindössze nyolcan tettek meg közben mért kört. Ez azt jelenti, hogy az első napon a csapatok szinte egyáltalán nem tudtak készülni az időmérőre és a versenyre, szombatra és vasárnapra ugyanis száraz időt jósolnak – igaz, a hétfőre beígért nagy zuhé akár korábban is megérkezhet Szocsiba.

Délelőtt a pályára kiömlött olaj miatt kezdődött fél órával később a tervezettnél az edzés, és az aszfalt végig csúszós maradt, délután pedig az eső nehezítette meg a munkát. Az első húsz percben senki nem is merészkedett ki a garázsból, mígnem Sebastian Vettel végre megtörte a csendet, de az első mért körre egészen a 40. percig várni kellett. Akkor Fernando Alonso iratkozott fel a tabellára, és végül ő tette meg a legtöbb, 12 kört is, ám az utolsó percekben egy műszaki hiba miatt vissza kellett gurulnia a bokszba.

Soha nem tartózkodott kint egyszerre három-négy autónál több a pályán, aztán tíz-tizenöt perccel a leintés előtt újra rákezdett az eső. Ennek ellenére a hajrában többen is javítani tudtak, és Massa - aki korábban békésen szunyókált a pilótafülkében - 2:00.458-as idővel bebiztosította az 1. helyet a Williams számára, 2 tizedet verve a pályáról a végén lesodródó Vettelre.

A Lotusok, a Manorok, valamint Kimi Räikkönen és Felipe Nasr egyáltalán nem tette tiszteletét a pályán, amely azzal okozta a legnagyobb problémát, hogy míg az utolsó szektora a bokszok környékén nagyon vizes maradt, a középső szakasza szinte száraz volt, így semmilyen gumihoz nem voltak megfelelőek a körülmények. Mindenki a rendes esőgumikon tette meg rajta a köreit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!