Vágólapra másolva!
Hamilton az utolsó szektorban nyerte meg a házon belüli harcot az Olasz Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, a Ferrarik közé beférkőztek a Force Indiák.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül35 bejegyzés

Az első edzéshez hasonlóan péntek délután is Lewis Hamilton végzett az élen Monzában, de előnye 21 ezredmásodpercre fogyatkozott Nico Rosberg előtt. A lágy gumis sprinteknél a németnek megvolt az esélye, hogy 1. legyen, ám a kör utolsó szektorában nem tudott mit kezdeni csapattársával, és addig hiába diktált jobb tempót, be kellett érnie a 2. pozícióval. Hamilton napjára az vet árnyékot, hogy

a hosszú etapját meg kellett szakítania az első fékek meghibásodása miatt.

A hétvégén új motorváltozattal támadó Mercedesek változatlanul külön ligában versenyeznek, a 3. Sebastian Vettelre 7,5 tizedet vertek. A Ferrarikat megosztották a Force Indiák, Kimi Räikkönen elé Sergio Pérez és Nico Hülkenberg is beférkőzött. Vettel és Pérez azok közé tartozott, akik a második lágy gumis gyorskörükben gyorsultak, több pilótának azonban nem sikerült elérni ezt.

Lewis Hamilton a Parabolicában Forrás: AFP

A másik négy Mercedes-motoros autó különben egy bolyt alkotott, a 7. Romain Grosjeant és a 10. Felipe Massát négy tized választotta el.

Ahogy várni lehetett, a Red Bull csapatai nem brillíroztak, és Danyiil Kvjat például azért lett utolsó, mert az edzés zömét a közepes keménységű Pirelliken teljesítette, és klasszikus gyorskört sem futott. A 13. Daniel Ricciardo edzésidőt vesztett hidraulikai hibából kifolyólag, ám még mindig jobban járt, mint Jenson Button, akinek az autójában szivárgást fedeztek fel, így a brit délután sovány 3 körig jutott.

Sokáig viszonylag kevés vezetői hiba történt, de a tréning vége felé Pérez és Rosberg is többször kilátogatott a menekülőutakra. A leglátványosabb eset Max Verstappenhez fűződik, aki nagy sebességnél megforgott az Ascari sikán bejáratánál, de elkerülte a falat, és a kavicságyból is sikerült kikecmeregnie.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!